Dýňové latté (a sirup)

V dnešním podzimním receptu si nejprve připravíme dýňové pyré (hodí se i k přípravě dýňového koláče s datlemi), následně z pyré vytvoříme dýňový sirup, který nakonec použijeme k přípravě dýňového latté :)

Přejít na postup

Pyré: 10 min příprava, 60-90 min. pečení, Sirup: 10 min. příprava

500 ml sirupu


Ingredience

Použité suroviny na 500 ml sirupu:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

Postup přípravy

Příprava pyré:

14

Dýni Hokkaido omyjeme, rozřízneme napůl a vydlabeme semínka.

Dýňové pyré – recept krok 1
24

Dýni položíme rozkrojenou stranou na plech, podlijeme 200 ml vody a při 180 °C pečeme v troubě 60-90 minut (slupka musí jít snadno propíchnout vidličkou). Poté ji necháme zcela vychladnout.

Dýňové pyré – recept krok 2
34

Z upečené dýně vydlabeme dužninu, kterou v mixéru rozmixujeme dohladka.

Dýňové pyré – recept krok 3
44

Dýňové pyré máme připraveno. 250 ml pyré dáme stranou, zbytek rozdělíme po cca 300 g do vhodných nádob a zamrazíme pro příští využití.

Dýňové pyré – recept krok 4

Příprava sirupu:

13

Ve varné nádobě o obsahu 1 l smícháme 300 ml vařící vody se 150 g světlého třtinového cukru a 1 lžičkou vanilkového cukru a za stálého míchání necháme cukr rozpustit.

Dýňový sirup – recept krok 1
23

Přidáme 4 lžíce dýňového pyré a 1 lžičku dýňového koření a metlou dokonale promícháme. Pokud jsou v pyré hrudky, scedíme sirup přes jemné sítko (v lednici vydrží cca 2 týdny).

Dýňový sirup – recept krok 2
33

Hotovo :)

Dýňový sirup – recept krok 3

Příprava dýňového latté:

13

V přístroji na přípravu espressa připravíme silné espresso a dolijeme napěněným mlékem (nebo rovnou vyrobíme caffe latte nebo vídeňskou kávu).

Dýňové latté – recept krok 1
23

Na mléčnou pěnu (nebo šlehačku) opatrně nalijeme 2-4 lžíce dýňového sirupu (dle chuti místo cukru).

Dýňové latté – recept krok 2
33

Podáváme se zákuskem nebo jen tak samotné.

Dýňové latté – recept krok 3
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...