Farmářské bramborové hranolky

Výborná příloha, která může snadno vzít pozornost i hlavnímu chodu.

Přejít na postup

15 min. příprava45-50 min. pečení

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

Na dip:

  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 vrchovatá lžíce koření Salát pikant
  • sůl dle chuti

Postup přípravy

Videorecept:

Farmářské bramborové hranolky - recept krok 1
17

1 kg větších brambor i se slupkou dokonale, nejlépe kartáčkem, omyjeme a nakrájíme podélně na dlouhé hranolky o šířce cca 1x1 cm. V utěrce je osušíme.

Farmářské bramborové hranolky - recept krok 1
27

Do misky najemno nastrouháme 50 g parmazánu a promícháme s rovnou lžící práškového česneku, vrchovatou lžící sušené petrželky, vrchovatou lžící sušené cibule.

Farmářské bramborové hranolky  - recept krok 2
37

Osušené bramborové hranolky dáme do větší misky, přidáme 2 lžíce kvalitního oleje, dosolíme podle chuti a rukama promícháme.

Farmářské bramborové hranolky  - recept krok 3
47

Přisypeme parmazánovou kořenící směs a hranolky v ní, pomocí lžíce nebo opět rukou, dokonale obalíme.

Farmářské bramborové hranolky  - recept krok 4
57

Obalené hranolky naskládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě nahřáté na 150 °C cca 45–50 min.

Farmářské bramborové hranolky  - recept krok 5
67

Připravíme si dip. 250 ml zakysané smetany smícháme s vrchovatou lžící směsi „Salát pikant“, osolíme dle chuti a necháme 15–20 minut v lednici rozležet.

Farmářské bramborové hranolky  - recept krok 5
77

Farmářské hranolky podáváme buď samotné jen s dipem nebo jako přílohu ke grilovaným masům nebo zelenině.

Farmářské bramborové hranolky  - recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...