Fish and chips

Když se řekne britský street food, každý si okamžitě vybaví fish and chips. Vyzkoušejte Antonínovu verzi s paprikou a domácími bramborovými lupínky.

Přejít na postup

30 min. příprava, 15 min. smažení

4


Ingredience

  • 700 g čerstvé tresky nebo halibuta
  • 4 velké brambory
  • hladká mouka na obalení
  • sůl, pepř černý mletý dle chuti
  • 1 l oleje na osmažení

Na těstíčko:

Postup přípravy

111

4 velké brambory oloupeme, nakrájíme na 0,5 cm plátky a vložíme do mísy se studenou vodou.

Fish and chips – recept krok 1
211

700 g čerstvé tresky nebo halibuta nakrájíme na 1 cm řízky, papírovou utěrkou dokonale osušíme a z obou stran dle chuti lehce osolíme a opepříme.

Fish and chips – recept krok 2
311

Ve fritéze nebo hrnci (musí v něm být alespoň 2 cm oleje) rozpálíme olej na cca 160 °C (6 stupeň z 9), plátky brambor osušíme a cca 3 minuty smažíme.

Fish and chips – recept krok 3
411

Poté je vyjmeme z oleje a necháme lehce zchladnout.

Fish and chips – recept krok 4
511

Připravíme si těstíčko na obalení ryby z 300 ml velmi studeného piva, 150 g hladké mouky, z 1 lžičky papriky sladké maďarské a 1 lžičy soli.

Fish and chips – recept krok 5
611

V míse vše rozšleháme.

Fish and chips – recept krok 6
711

Zvýšíme teplotu oleje na cca 200 °C (8 stupeň z 9) a v něm cca 3 minuty opékáme zchladlé bramborové chipsy do zlatova.

Fish and chips – recept krok 7
811

Než jsou hotové, obalíme všechny rybí řízky v hladké mouce a vložíme je do připraveného těstíčka.

Fish and chips – recept krok 8
911

Hotové chipsy vyjmeme z oleje a necháme v papírové utěrce okapat.

Fish and chips – recept krok 9
1011

Rybí řízky v těstíčku opatrně vložíme do rozpáleného oleje po chipsech a cca 5-8 minut smažíme do zlatova.

Fish and chips – recept krok 10
1111

V papírové utěrce je necháme okapat a ihned spolu s lehce osolenými chipsy a tatarkou podáváme.

Fish and chips – recept krok 11
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...