Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku

V dnešním receptu vám přinášíme Antonínovu variaci indického grilování, při kterém maso získá vynikající, mírně pikantní chuť a zůstane nádherně šťavnaté.

Přejít na postup

20 min. příprava10 min. grilování

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 600 g kuřecích nebo krůtích prsou (stehenních řízků)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • směs koření Meat másala
  • sůl
  • 250 ml bílého jogurtu
  • 1 střední cibule
  • dva stroužky česneku
  • Příloha: pečivo (čapátí), zeleninové saláty, brambory, rýže

Použité koření

Postup přípravy

14

Připravíme si marinádu smícháním 250 ml bílého jogurtu, jemně nakrájené 1 střední cibule, dvou stroužků prolisovaného česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 ½ lžíce kořenící směsi "Meat másala" a 1 ½ lžičky soli.

Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku - recept krok 1
24

Do této směsi vložíme 600 g lehce naklepaných kuřecích prsou a necháme je přes noc marinovat.

Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku - recept krok 2
34

Před grilováním lehce otřeme marinádu a pokládáme je rovnou na rozpálený gril a z obou stran pěkně opečeme.

Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku - recept krok 3
44

Podáváme se zeleninovými saláty a pečivem (čapátí), různými chutney nebo s rýží či brambory.

Grilovaná kuřecí prsíčka po indicku - recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...