Grilovaná prsíčka po indicku
VytisknoutMEAT MÁSALA
Mírně ostrá směs koření indického typu, která obsahuje koriandr, cumin (římský kmín), zázvor, česnek, různé typy chilli a paprik, sůl (12%), bylinky . Vhodná pro rožnění, pečení a smažení kuřat i jiných druhů mas (směs dodává pokrmům typickou chuť, vůni a načervenalou barvu).
Indická kuchyně je od té naší české dosti odlišná. Např. koření se před použitím většinou praží (nasucho nebo na másle či oleji), aby se ještě více rozvinula chuť a vůně. V indické kuchyni se také často používá bílý jogurt, který jsme také použili v dnešním receptu.
Dnes Vám nabídneme marinování masa za pomoci bílého jogurtu a koření. Takto připravené grilované maso získá vynikající, mírně pikantní chuť a maso zůstane nádherně šťavnaté.
GRILOVANÁ PRSÍČKA PO INDICKU
Nejdříve si připravíme marinádu s 250ml bílého jogurtu, do kterého dáme jemně nakrájenou cibuli, dva stroužky prolisovaného česneku, lžíci nejlépe olivového oleje, lžíci a půl kořenící směsi "Meat másala", lžičku a půl soli a potom řádně promícháme. Do této směsi vložíme mírně naklepaná prsíčka a necháme je minimálně přes noc naložená. Z této marinády je rovnou klademe na rozpálený gril a z obou stran pěkně opečeme.
Jako přílohu doporučujeme čerstvou zeleninu a pečivo, ale můžeme také podávat s rýží nebo brambory.
Použité suroviny na 4 porce :
600 g kuřecích nebo krůtích prsou, 1 lžíce olivového oleje, směs koření „Meat másala“, sůl, 250 ml bílého jogurtu, 1 střední cibule, dva stroužky česneku