Grilovaná zelenina

Grilovací sezóna je v plném proudu a zelenina na grilu v poslední době získává na oblibě. Dnes vám přinášíme jednoduchý návod, jak ji připravit.

Přejít na postup

15 min. příprava15 min. grilování

2 - 4


Ingredience

Použité suroviny na 2 - 4 porce:

  • 1 červená kapie
  • 1 větší cibule
  • 1 mladá cuketa (ideálně do průměru 5 cm)
  • 1 lilek
  • 10 cherry rajčátek
  • 1 lžíce směsi koření Formaggio
  • Extra virgin olivový olej (2 lžíce)
  • Variabilně-jemně strouhaný parmazán (1 lžíce)</li

Použité koření

Postup přípravy

14

Na větší kusy nebo kolečka (aby nepropadla roštem) cca 7 mm silná si nakrájíme připravenou zeleninu (lilek, cuketu, cibuli), lilek a cuketu lehce osolíme, aby se vypotily, cherry rajčátka a papriku necháme vcelku.

Grilovaná zelenina – recept krok 1
24

Na rozpáleném grilu zprudka ugrilujeme z obou stran veškerou zeleninu (měly by se vytvořit nahnědlé skvrny), papriku ze všech stran prakticky do černa-nebojte se, vnitřek se nespálí.

Grilovaná zelenina – recept krok 2
34

Hotovou zeleninu přendáme z grilu do nádoby, papriku oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky.

Grilovaná zelenina – recept krok 3
44

Vše pokapeme 2 lžícemi olivového oleje, posypeme 1 lžící směsi koření formaggio a promícháme. Kdo má rád, může vše ještě promíchat s 1 lžící jemně strouhaného parmazánu.

Grilovanou zeleninu podáváme jako studený salát nebo teplou přílohu ke grilovaným masům nebo sýrům.

Grilovaná zelenina – recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...