Grilovaná zelenina
Grilovací sezóna je v plném proudu a zelenina na grilu v poslední době získává na oblibě. Dnes vám přinášíme jednoduchý návod, jak ji připravit.
Přejít na postup15 min. příprava15 min. grilování
2 - 4
Ingredience
Použité suroviny na 2 - 4 porce:
- 1 červená kapie
- 1 větší cibule
- 1 mladá cuketa (ideálně do průměru 5 cm)
- 1 lilek
- 10 cherry rajčátek
- 1 lžíce směsi koření Formaggio
- Extra virgin olivový olej (2 lžíce)
- Variabilně-jemně strouhaný parmazán (1 lžíce)</li
Použité koření
Postup přípravy
Na větší kusy nebo kolečka (aby nepropadla roštem) cca 7 mm silná si nakrájíme připravenou zeleninu (lilek, cuketu, cibuli), lilek a cuketu lehce osolíme, aby se vypotily, cherry rajčátka a papriku necháme vcelku.
Na rozpáleném grilu zprudka ugrilujeme z obou stran veškerou zeleninu (měly by se vytvořit nahnědlé skvrny), papriku ze všech stran prakticky do černa-nebojte se, vnitřek se nespálí.
Hotovou zeleninu přendáme z grilu do nádoby, papriku oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky.
Vše pokapeme 2 lžícemi olivového oleje, posypeme 1 lžící směsi koření formaggio a promícháme. Kdo má rád, může vše ještě promíchat s 1 lžící jemně strouhaného parmazánu.
Grilovanou zeleninu podáváme jako studený salát nebo teplou přílohu ke grilovaným masům nebo sýrům.