Grilované jehněčí kotlety

Výborná večeře jen tak s chlebem a pivem.

Přejít na postup

20 min. příprava2-24 hod. marinování

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 1 kg masa (jehněčí kotlety, skopové, hovězí, zvěřina)
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 dcl bílého vína
  • 2 lžíce směsi koření Jehněčí

Použité koření

Postup přípravy

14

1 kg jehněčích kotlet s kostí odblaníme a nakrájíme na 1 cm silné plátky (cca 8 kousků).

Grilované jehněčí kotlety – recept krok 1
24

Alespoň na 2 hodiny (ideálně na 1 den) je naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním 4 lžic oleje, 2 lžiček soli, 1 dcl bílého vína (vhodnější je sladší) a 2 lžic směsi koření Jehněčí

Grilované jehněčí kotlety – recept krok 2
34

Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi naložené jehněčí kotlety grilujeme 4 minuty na každé straně – maso zůstane krásně šťavnaté.

Grilované jehněčí kotlety – recept krok 3
44

Podáváme dle chuti a fantazie s chlebem, arabským chlebem, bramborem a (nebo) grilovanou zeleninou.

Grilované jehněčí kotlety – recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...