Grilované kotlety s ostrou omáčkou
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
ČESNEKOVÉ KOTLETY
Nahrubo drcená grilovací směs ideální na marinování a nakládání mas. Obsahuje česnek, pepř, cibuli, hořčici, papriku, kmín, tymián a sůl (15%).
Směs koření s výraznou chutí česneku zjemněnou několika druhy sladkých paprik. Velmi vhodná je ke grilování vepřového, hovězího, kuřecího masa a ryb. Výborně se hodí i do mletých mas.
Typické použití pro tuto směs je recept na:
GRILOVANÉ KOTLETY S OSTROU OMÁČKOU
Nejdříve si připravíme naporcované kotlety, které naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se při grilování nezkroutily.
Na marinádu si v misce smícháme 1 lžíci plnotučné hořčice, 2 lžíce oleje, 1 vrchovatou lžíci směsi koření „Česnekové kotlety“ a podle chuti dosolíme. Naklepané kotlety touto marinádou bohatě potřeme a zabalíme do alobalu. Uložíme na 1-2 dny do lednice. Maso se pěkně odleží a změkne.
Dále si připravíme ostrou omáčku. Rozmícháme jednu plnotučnou hořčici s 2 lžícemi olivového oleje a 1 lžící směsi koření „Harísa“ a necháme také uležet v lednici.
Naložené maso vyjmeme z alobalu a grilujeme z každé strany 3-5 minut podle teploty grilu.
Ugrilované kotlety podáváme s hořčicovou omáčkou. Přílohou může být pečivo, brambory a nebo jen čerstvá zelenina.