Grilované krevety

Ingredience

Postup přípravy

SEVERSKÉ SCAMPI

Mírně pikantní směs na krevety, olihně, kalamáry a další mořské plody, výborná také na grilované ryby, do rybích pomazánek a salátů.

Obsahuje: česnek, cibuli, citrónovou kůru, pepř bílý mletý, petržel, medvědí česnek, chili, kurkumu a sůl.

Dnes další tip na grilovaní: tentokrát krevety, se kterými rozhodně nic nezkazíte...

GRILOVANÉ KREVETY

Marináda: rozehřejeme 60 g másla se šťávou z jednoho citrónu, přidáme 50 ml suchého bílého vína, 50 ml olivového oleje a přisypeme 1 lžičku směsi koření "Severské scampi" a půl lžičky soli.

Pokud jsou krevety zmrazené a ne čerstvé, tak dáme vařit 2 l vody, poté krevety do vroucí vody na chvilku (cca na 1 minutu) vhodíme a hned scedíme.

Takto rozmražené a rozehřáté krevety vložíme do připravené marinády (stačí na deset minut). Namarinované krevety napíchneme na grilovací jehly a grilujeme na rozpáleném grilu 2-3 minuty z každé strany. Během grilování můžeme grilovaný pokrm potírat zbylou marinádou.

Jako příloha se hodí pečivo, případně různé saláty podle fantazie kuchaře.

Použité suroviny:

500 g krevet (oloupaných), 60g másla, 1 citrón, suché bílé víno, olivový olej, směs koření "Severské scampi", sůl

Příloha:

pečivo, salát apod.

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...