Grilované krevety
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
SEVERSKÉ SCAMPI
Mírně pikantní směs na krevety, olihně, kalamáry a další mořské plody, výborná také na grilované ryby, do rybích pomazánek a salátů.
Obsahuje: česnek, cibuli, citrónovou kůru, pepř bílý mletý, petržel, medvědí česnek, chili, kurkumu a sůl.
Dnes další tip na grilovaní: tentokrát krevety, se kterými rozhodně nic nezkazíte...
GRILOVANÉ KREVETY
Marináda: rozehřejeme 60 g másla se šťávou z jednoho citrónu, přidáme 50 ml suchého bílého vína, 50 ml olivového oleje a přisypeme 1 lžičku směsi koření "Severské scampi" a půl lžičky soli.
Pokud jsou krevety zmrazené a ne čerstvé, tak dáme vařit 2 l vody, poté krevety do vroucí vody na chvilku (cca na 1 minutu) vhodíme a hned scedíme.
Takto rozmražené a rozehřáté krevety vložíme do připravené marinády (stačí na deset minut). Namarinované krevety napíchneme na grilovací jehly a grilujeme na rozpáleném grilu 2-3 minuty z každé strany. Během grilování můžeme grilovaný pokrm potírat zbylou marinádou.
Jako příloha se hodí pečivo, případně různé saláty podle fantazie kuchaře.