Grilované kuřecí s pršutem
VytisknoutADŽIKA
Je to voňavá, mírně pikantní směs koření gruzínské a arménské kuchyně. Existuje mnoho typů této zajímavé směsi, vždy však obsahují sladkou i pálivou papriku, česnek, sumah, koriandr a kopr. Složení té naší je: česnek, paprika sladká i pálivá, sumah, koriandr, kopr, pískavice, bazalka, celer, máta, saturejka, bobkový list, petržel, majoránka, chilli a mořská sůl (15 %).
Tento nenáročný recept je vynikající tím, že kuřecí maso zůstane při grilování nádherně šťavnaté, provoněné italskou šunkou a podtržené skvělou grilovací směsí „Adžika“.
GRILOVANÉ KUŘECÍ S PRŠUTEM
Do marinády, kterou uděláme z šesti polévkových lžic olivového oleje, jedné polévkové lžíce kořenící směsi „Adžika“ a jedné lžičky soli, vložíme nakrájená kuřecí prsíčka (kousky asi tak 3x3 cm), promícháme a necháme asi půl hodinky marinovat.
Kvalitní, slabounce krájenou italskou šunku zvanou pršut (prosciutto) rozkrájíme na dlouhé podélné proužky, kterými obalíme namarinované kuřecí maso a napícháme jej na střídačku s červenou kapií nakrájenou na kousky na špejli
Grilujeme na rozpáleném grilu cca 2-3 min. z každé strany.
Podáváme s pečivem, grilovanou zeleninou, nebo opečenými bramborami.
Použité suroviny na 4 porce:
500 gramů chlazených kuřecích prsou nebo vepřových kotlet, 100 gramů vepřové šunky Prosciutto, Pršut (anglické slaniny, šunky,...), 1 červená kapie, olivový olej, směs koření "Adžika", sůl
Příloha:
opečené brambory, pečivo, grilovaná zelenina