Grilované kuřecí s pršutem

Vytisknout
Grilované kuřecí s pršutem

ADŽIKA

Je to voňavá, mírně pikantní směs koření gruzínské a arménské kuchyně. Existuje mnoho typů této zajímavé směsi, vždy však obsahují sladkou i pálivou papriku, česnek, sumah, koriandr a kopr. Složení té naší je: česnek, paprika sladká i pálivá, sumah, koriandr, kopr, pískavice, bazalka, celer, máta, saturejka, bobkový list, petržel, majoránka, chilli a mořská sůl (15 %).

Tento nenáročný recept je vynikající tím, že kuřecí maso zůstane při grilování nádherně šťavnaté, provoněné italskou šunkou a podtržené skvělou grilovací směsí „Adžika“.

GRILOVANÉ KUŘECÍ S PRŠUTEM

Do marinády, kterou uděláme z šesti polévkových lžic olivového oleje, jedné polévkové lžíce kořenící směsi „Adžika“ a jedné lžičky soli, vložíme nakrájená kuřecí prsíčka (kousky asi tak 3x3 cm), promícháme a necháme asi půl hodinky marinovat.

Kvalitní, slabounce krájenou italskou šunku zvanou pršut (prosciutto) rozkrájíme na dlouhé podélné proužky, kterými obalíme namarinované kuřecí maso a napícháme jej na střídačku s červenou kapií nakrájenou na kousky na špejli

Grilujeme na rozpáleném grilu cca 2-3 min. z každé strany.

Podáváme s pečivem, grilovanou zeleninou, nebo opečenými bramborami.

Použité suroviny na 4 porce:

500 gramů chlazených kuřecích prsou nebo vepřových kotlet, 100 gramů vepřové šunky Prosciutto, Pršut (anglické slaniny, šunky,...), 1 červená kapie, olivový olej, směs koření "Adžika", sůl

Příloha:

opečené brambory, pečivo, grilovaná zelenina

Váš nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Koření do něj můžete přidat v sekci e-shop
Mezisoučet
0 Kč
Nákupní košík