Grilované kuřecí s pršutem

Tento jednoduchý recept je vynikající tím, že kuřecí maso zůstane při grilování nádherně šťavnaté a provoněné italskou šunkou.

Přejít na postup

15 min. příprava30 min. marinování10-12 min. grilování

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 500 g chlazených kuřecích prsou nebo vepřových kotlet
  • 100 g vepřové šunky Prosciutto – Pršut (anglické slaniny, šunky,..)
  • 1 červená kapie
  • olivový olej
  • směs koření Adžika
  • sůl
  • Přílohy: opečené brambory, pečivo, grilovaná zelenina

Použité koření

Postup přípravy

14

Marinádu připravíme z šesti polévkových lžic olivového oleje, jedné polévkové lžíce kořenící směsi „Adžika“ a jedné lžičky soli.

Grilované kuřecí maso s pršutem - recept krok 1
24

Do marinády vložíme nakrájená kuřecí prsíčka (kousky asi tak 3x3 cm), promícháme a necháme asi půl hodinky marinovat.

Grilované kuřecí maso s pršutem - recept krok 2
34

Kvalitní slabounce krájenou italskou šunku zvanou prosciutto (můžeme použít i šunku nebo slaninu) rozkrájíme na dlouhé podélné proužky, kterými obalíme namarinované kuřecí maso a napícháme jej na střídačku s červenou kapií nakrájenou na kousky na špejli.

Grilované kuřecí maso s pršutem - recept krok 3
44

Grilujeme na rozpáleném grilu cca 2-3 min. z každé strany a podáváme s pečivem, grilovanou zeleninou, nebo opečenými bramborami.

Grilované kuřecí maso s pršutem - recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...