Grilovaný losos s citronovým pepřem
Ingredience
Postup přípravy
CITRONOVÝ PEPŘ
Originální ostřejší směs koření určená zejména na minutky z masa, na steaky, na rožněná a pečená masa, dále do gulášů, na zvěřinu. Výborně chutná v zeleninových salátech, zapečených těstovinách apod. Lze ji s úspěchem použít i při smažení a pečení ryb.
Obsahuje černý drcený pepř, citronovou kůru, cukr, sůl a bylinky.
GRILOVANÝ LOSOS S CITRONOVÝM PEPŘEM
Nejprve filet z lososa vykostíme , zbavíme kůže a nakrájíme na porce. Maso osolíme a sůl lehce vetřeme dlaní. Posypeme z jedné strany podle chuti směsí koření „Citronový pepř“, který opět do ryby lehce zatlačíme.
Dále si připravíme marinádu tak že smícháme 2,5dcl bílého vína s 1 dcl olivového oleje. Do pekáčku dáme marinádu, na kolečka nakrájený citron a na každé kolečko položíme jeden bobkový list. Do takto připravené marinády vložíme naporcované kusy lososa tak, že okořeněnou stranu dáme navrch. Necháme 1-2 hodiny v chladnu odležet.
Pak porce vyjmeme a grilujeme 4-5 minut po obou stranách. Podáváme s pečivem a vhodný je také čerstvý zeleninový salát.