Gurmánské brambory se smetanovým dipem

Ať jich upečete kolik chcete, nikdy nezbydou.

Přejít na postup

15 min. příprava, 30 min. pečení

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 8 - 12 středně velkých brambor (kolik kdo sní)
  • máslo nebo kvalitní olej
  • směs koření „Gurmánská sůl“ od Antonína

Na dip:

  • 250 ml zakysané smetany, bílého jogurtu nebo veganského ekvivalentu
  • směs koření „Salát pikant“ od Antonína

Přílohy

  • zeleninové saláty, grilovaná masa

Postup přípravy

15

Připravíme všechny ingredience.

Gurmánské brambory - recept krok 1
25

Brambory i se slupkou dokonale kartáčkem omyjeme (počítáme 2-3 středně velké brambory na osobu, a i když dáte víc, stejně nikdy nezbydou), rozkrojíme napolovic a naskládáme na plech rozkrojenou stranou nahoru. Na každou polovinu brambory položíme malý tenký plátek másla (1 x 1 cm) nebo zakápneme kvalitním olejem a dle chuti posypeme směsí koření „Gurmánská sůl“ od Antonína.

Gurmánské brambory - recept krok 2
35

Plech vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme zhruba 30 minut. (Povrch brambor začne zlátnout a tvoří se na něm bubliny).

Gurmánské brambory - recept krok 3
45

Smetanový dip připravíme smícháním 1 vrchovaté polévkové lžíce kořenící směsi „Salát pikant“ od Antonína s 250 ml (jeden kelímek) zakysané smetany (lze použít i bílý jogurt), do kterého pečené brambory před konzumací namáčíme.

Gurmánské brambory - recept krok 4
55

Podáváme jako hlavní chod se zeleninovými saláty nebo jako přílohu ke grilovaným masům.

Gurmánské brambory - recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...