Houbové karbanátky

Výborný recept na zpracování hub.

Přejít na postup

30 min.

4-6


Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 1 houska
  • 100 ml mléka
  • 1 větší cibule
  • 300 g hub
  • 150 g vařeného masa nebo uzeniny (lze nahradit masem sójovým)
  • sůl
  • máslo
  • 1 vrchovatá lžička směsi koření „Mletá masa“ od Antonína
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení

Přílohy:

  • brambory, bramborová kaše nebo chléb, kyselá okurka

Postup přípravy

15

Připravíme si všechny ingredience.

Houbové karbanátky - recept krok 1
25

Žemli si natrháme na kousky a zalijeme mlékem. Necháme rozmočit. Houby si nakrájíme na kousky velké cca 2 x 2 cm a odložíme stranou. Na pánvičce si rozehřejeme máslo a na něm lehce osmažíme cibulku. Přidáme houby nakrájené na kousky a podusíme do měkka.

Houbové karbanátky - recept krok 2
35

Připravíme si mlýnek na maso a dobře vymačkanou žemli, podušené houby a uvařené maso (nebo maso sójové) si semeleme. Přidáme 1 vejce, 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžíci majoránky, 1 vrchovatou lžičku směsi „Mletá masa“ od Antonína a vše promícháme.

Houbové karbanátky - recept krok 3
45

Pak postupně přidáváme strouhanku a dobře propracujeme. Těsto by se nemělo lepit, nesmí ale být ani příliš tuhé Z těsta pak mokrýma rukama tvarujeme karbanátky. Před smažením je ještě můžeme obalit ve strouhance, budou pak více křupavé.

Houbové karbanátky - recept krok 4
55

Na pánvi si rozehřejeme olej a karbanátky zprudka smažíme dozlatova (celkem asi 10 minut).

Jako přílohu podáváme brambory, bramborovou kaši, nebo chléb.

Houbové karbanátky - recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...