Houbové ragú

Houbařská sezóna je v plném proudu, rajčata i papriky se červenají na zahrádkách, a proto si v dnešním bezmasém receptu připravíme pokrm s použitím všech darů léta nebo podzimu.

Přejít na postup

45 min. příprava 60 min. dušení

4-6


Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 750 g čerstvých tvrdých hub nakrájených na 3 mm plátky
  • 2 střední cibule nakrájené nadrobno
  • 6 stroužků česneku nasekaných nadrobno
  • 1 lžíce směsi Houbové koření
  • 0,5 l silného zeleninového vývaru (nebo 0,5 l vody s 1 lžící směsi Vývar od Antonína)
  • 150 ml sladšího červeného vína
  • 500 g zralých rajčat nasekaných nadrobno
  • 1 červená kapie nakrájená nadrobno
  • 4 lžíce oleje na smažení
  • sůl, pepř a cukr na dochucení

Postup přípravy

15

Ve vyšší pánvi (budeme potřebovat i poklici) rozpálíme olej a necháme zesklovatět 2 střední cibule a 6 stroužků česneku, vše na drobno nakrájené (cca 7 minut)

Houbové ragú – recept krok 1
25

Přidáme 750 g tvrdých čerstvých hub nakrájených na 3 mm plátky a za občasného promíchání restujeme 20 minut až dostanou nazlátlou barvu.

Houbové ragú – recept krok 2
35

Přilijeme 0,5 l zeleninového vývaru (např. 1 lžíce směsi „Vývar od Antonína" do 0,5 l vařící vody), 150 ml červeného vína, přidáme 1 lžíci směsi „Houbové koření“, 500 g rajčat a 1 kapii nakrájené na drobno a 2 lžičky soli. Vše dobře promícháme a cca 1 hodinu zvolna za občasného promíchání pod pokličkou dusíme.

Houbové ragú – recept krok 3
45

Dochutíme pepřem, solí a cukrem (podle chuti) a krátce provaříme.

Houbové ragú – recept krok 4
55

Podáváme s rýží, bramborovou kaší, pečivem nebo topinkou.

Houbové ragú – recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...