Hruškový crumble s tvarohem

Jednoduchý a lahodný drobenkový koláč s hruškami.

Přejít na postup

30 min. příprava40 min. pečení

1 koláč


Ingredience

Na drobenku:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička pravého vanilkového cukru
  • lžička másla a polohrubá mouka na vymazání formy

Na náplň:

Postup přípravy

17

150 g studeného másla nakrájíme na kostičky nebo nahrubo nastrouháme a smícháme se 300 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, lžičkou vanilkového cukru a prsty nebo robotem připravíme drobenku

Hruškový crumble – recept krok 1
27

Do dortové formy o průměru 28 cm vymazané máslem a vysypané polohrubou moukou (lze použít i pečící papír) nasypeme cca 2/3 drobenky a dobře ji umačkáme po celém dně formy.

Hruškový crumble – recept krok 2
37

Ze 3 bílků vyšleháme tuhý sníh. 500 g plnotučného tvarohu rozšleháme se 3 žloutky, lžičkou mleté citronové kůry, 100 g krupicového cukru a šťávou z ½ citronu dohladka a nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný sníh.

Hruškový crumble – recept krok 3
47

Hotovou náplň naneseme na těsto do formy a vyrovnáme povrch.

Hruškový crumble – recept krok 4
57

Na náplň klademe plátky (půlměsíčky) z 2-4 hrušek (podle velikosti celkem 16 plátků)

Hruškový crumble – recept krok 5
67

Hrušky zaprášíme lžičkou mleté skořice, vše posypeme zbylou drobenkou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova (cca 40 minut).

Hruškový crumble – recept krok 6
77

Hruškový crumble podáváme ideálně teplý a můžeme jej ozdobit šlehačkou.

Hruškový crumble – recept krok 7
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...