Indické kuřecí čtvrtky tandoori

Typický indický recept na kuře pečené v hliněné peci tandoori. (pec tandoori v receptu nahrazena římským hrncem)

Přejít na postup

15 min. příprava12 hod. marinování 1 hod. pečení

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 1 celé kuře (cca 1 kg)
  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 - 2 lžíce směsi koření koření Tandoori Másala
  • 2 lžíce másla/ghee
  • sůl

Přílohy:

  • rýže, chléb, pečivo
  • zelenina, ovoce, omáčky apod.

Postup přípravy

16

Kuře rozdělíme na čtvrtky.

Indické kuřecí čtvrtky Tandoori - recept krok 1
26

Připravíme marinádu smícháním 200 g bílého jogurtu, 1–2 lžic směsi koření „Tandoori Másala“ a 1 kávové lžičky soli.

Indické kuřecí čtvrtky Tandoori - recept krok 2
36

Touto směsí potřeme kuřecí čtvrtky a dáme do chladničky přes noc marinovat.

Indické kuřecí čtvrtky Tandoori - recept krok 3
46

„Římský hrnec“ i s poklicí namočíme na 1 hodinu do studené vody. Kuřecí čtvrtky vložíme i s marinádou do mokrého hrnce a pečeme pod pokličkou při teplotě 220 °C cca 45 minut.

Indické kuřecí čtvrtky Tandoori - recept krok 4
56

Pokličku z „Římského hrnce“ odklopíme, na každou čtvrtku kuřete položíme slabý plátek másla (ghee) a pečeme ještě cca 15-20 minut dozlatova. Při pečení potíráme marinádou z hrnce. (Pokud nevlastníte „Římský hrnec“, lze tento mírně pikantní a chuťově velmi zajímavý indický pokrm připravit též v pekáčku s pokličkou. Kuřecí čtvrtky musíme nejprve podlít 100 ml vody a během pečení pravidelně podlévat výpekem).

Indické kuřecí čtvrtky Tandoori - recept krok 5
66

Jako přílohu podáváme rýži (vařenou nebo dušenou s karí a maštěnou máslem/ghee) a dle fantazie různé druhy zeleniny, ovoce, jogurtových omáček, zálivek apod.

Indické kuřecí čtvrtky Tandoori - recept krok 6
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...