Italské ragú s těstovinami

Naše verze receptu na tradiční italské ragú promění každé těstoviny v dokonalý gurmánský zážitek. Jednoduché jídlo plné bohaté chuti a vůně, která vás přenese až do slunné Itálie.

Přejít na postup

10 min. příprava, 30 min. vaření

4-6


Ingredience

Použité suroviny na 4–6 porcí:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 500 g směsi mletého libovějšího vepřového a hovězího masa (1:1)
  • 50 g nadrobno nakrájené slaniny
  • 1 a ½ lžičky soli
  • 2 lžíce směsi koření „Italské těstoviny" od Antonína
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 2 velké cibule nadrobno nakrájené
  • 2 střední mrkve nadrobno nakrájené
  • 3 prolisované stroužky česneku
  • 500 g rajčatového protlaku
  • 1 bobkový list
  • 100 ml červeného vína
  • 50 g nastrouhaného parmazánu
  • 500 g suchých těstovin
  • čerstvé lístky bazalky na ozdobu
  • cukr dle chuti

Příloha:

  • těstoviny

Postup přípravy

17

Ve větší pánvi (s pokličkou) na 3 polévkových lžících olivového oleje dozlatova orestujeme 50 g nadrobno nakrájené slaniny.

Italské ragů s těstovinami – recept krok 1
27

Přihodíme nadrobno nakrájené 2 velké cibule a 2 střední mrkve, 3 prolisované stroužky česneku a vše cca 10 minut restujeme.

Italské ragů s těstovinami – recept krok 2
37

Zvýšíme teplotu na max, přidáme 500 g směsi mletého libového vepřového a hovězího masa a 3-4 minuty prudce restujeme, než maso zhnědne.

Italské ragů s těstovinami – recept krok 3
47

Promícháme s 1 a ½ lžičky soli, 2 lžícemi směsi koření „Italské těstoviny" od Antonína, 1 lžičkou sušeného oregana, ½ lžičky mletého černého pepře a 1 bobkovým listem, zalijeme 100 ml červeného vína spolu s 500 g rajčatového protlaku a pod pokličkou, za občasného míchání, dusíme 30 minut.

Italské ragů s těstovinami – recept krok 4
57

Nakonec vyjmeme bobkový list, dosolíme a dosladíme podle chuti, vmícháme polovinu parmazánu a pokud je omáčka moc hustá, můžeme ji naředit vodou ze špaget.

Italské ragů s těstovinami – recept krok 5
67

Mezitím uvaříme 500 g těstovin dle návodu a promícháme je s omáčkou. Chuť je poté výraznější.

Italské ragů s těstovinami – recept krok 6
77

Italské ragú s těstovinami servírujeme posypané druhou polovinou parmazánu a ozdobené lístky čerstvé bazalky.

Italské ragů s těstovinami – recept krok 7
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...