Italské těstoviny od Antonína

Ingredience

Postup přípravy

ITALSKÉ TĚSTOVINY

Originální mírně pikantní směs bez soli na přípravu i k dochucení italských těstovin. Obsahuje česnek, cibuli, bazalku, oregano, tomatový prášek, mletou hořčici, chilli, papriku, pepř. Směs lze použít při přípravě všech typů těstovin, do těstovinových salátů, při dušení zeleniny, na zeleninové saláty (stačí promíchat s 1 lžící olivového oleje). Dále k dochucení rýže, polévek, při grilování, pečení a smažení masa a ryb, do mletých mas apod.

Z velkého množství receptů na těstoviny jsme tentokráte pro Vás vybrali ten, který opět naplňuje tradici našich receptů – jednoduchá příprava a výborná chuť.

Typické použití pro tuto směs je recept na :

ITALSKÉ TĚSTOVINY OD ANTONÍNA

Těstoviny dáme vařit dle návodu na sáčku. Kuřecí prsa nakrájíme na malé nudličky, přendáme do misky, zasypeme 2 lžičkami solamylu, přidáme 1 lžíci oleje, 1 bílek a 1/2 lžičky soli. Dobře promícháme. Na pánvičce na 3 lžících oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme 2 lžíce směsi koření „Italské těstoviny“ a krátce orestujeme. Vložíme kuřecí maso a za stálého míchání opečeme. Podlijeme cca 100 ml vody. Vodu přivedeme k varu a přidáme 1 trojúhelníček měkkého taveného sýra. Na mírném ohni vaříme tak dlouho, až se sýr rozpustí. Zahustíme 200 ml rostlinné smetany a krátce povaříme. Dle chuti dosolíme.

Těstoviny, propláchneme studenou vodou a v míse dobře promícháme s omáčkou.

Použité suroviny na 3 porce :

300 g těstovin, olej (olivový), směs koření „Italské těstoviny“, 200 g kuřecích prsou, 1 střední cibule, bílek z 1 vejce, solamyl, 200 ml rostlinné (nebo lehké) smetany na vaření, 1 trojúhelníček měkkého taveného sýra, sůl

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...