Jahodovy jahody

Netradiční a výborné spojení jemně pikantního citronového pepře s krémovým mascarpone a sladkými jahodami v dezertu, který nám před časem prozradil plzeňský šéfkuchař Petr Jahoda.

Přejít na postup

20 min.

2 porce


Ingredience

Použité suroviny na krém:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

Medová omáčka::

  • 1 malou čajovou lžičku citronového pepře
  • 10 g plátků mandlí
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce másla
  • 250 g čerstvých jahod
  • čerstvá máta na ozdobení
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

16

Připravíme si krém. 1 ks mascarpone, 2-3 polévkové lžíce vanilkového cukru a 3 lžíce zakysané smetany vložíme do mísy a vše dokonale vyšleháme na pevný vanilkový krém.

Jahodovy jahody – recept krok 1
26

Jahody omyjeme, překrojíme napůl a odložíme stranou.

Jahodovy jahody – recept krok 2
36

V hmoždíři najemno nadrtíme citronový pepř.

Jahodovy jahody – recept krok 3
46

Nyní je důležité si připravit všechny ingredience k ruce, protože příprava je velmi rychlá. Na teflonové pánvi na sucho opražíme plátky mandlí, až dostanou nazlátlou barvu. Přisypeme citronový pepř a pár vteřin necháme na pánvi rozvonět.

Jahodovy jahody – recept krok 4
56

Poté najednou přidáme máslo, med a mletou skořici a hned jak vše zpění, odstavíme z plotny a do pánve vložíme připravené jahody. Vše opatrně promícháme, až jsou jahody medovou omáčkou a mandlemi obaleny.

Jahodovy jahody – recept krok 5
66

Jahody přeskládáme na misku nebo talíř a přelijeme zbytkem omáčky z pánve. Z krému lžící vykrojíme hrudku a přidáme k jahodám. Na závěr dozdobíme krém snítkou máty a ihned podáváme.

Jahodovy jahody – recept krok 6
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...