Jalapeno taštičky

Ingredience

Postup přípravy

Jalapeno

Zelená odrůda Jalapeno (Capsicum frutescens) pochází původně z Mexika, městečka Jalapa Enriquez ve státě Veracruz. Patří mezi mírně pálivé s pálivostí mezi 8.000-10.000 SHU se specifickou chutí. Používají se samostatně i do směsí, koření se jimi guláše, mexická a čínská jídla, tvarohové a sýrové pomazánky a náplně, zeleninové saláty.

Jalapeno patří k nejpoužívanější odrůdě chilli papriček. Vyzkoušejte velice jednoduchý recept na pikantní slanou pochoutku k pivu a vínu

Jalapeno taštičky

Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi do růžova osmažíme. Rozklepneme vajíčko a metličkou našleháme. Polovinu spotřebujeme do náplně a polovinu na potření taštiček.

Ve větší misce smícháme ingredience na náplň (Jalapeno, Salát Pikant, tučný měkký tvaroh, smetanový sýr, slaninu i s výpekem a polovinu rozšlehaného vajíčka) a vše dokonale ručním mixérem našleháme. Podle chuti dosolíme.

Listové těsto na pomoučněném válu rozválíme do tenka (1mm), vykrájíme kolečka o průměru 8cm, na každé dáme lžičku náplně a ručně nebo formičkou vytvoříme taštičky. Aby se konce dobře přilepily, potíráme je rozšlehaným vajíčkem. Hotové taštičky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180°C do růžova (15-20min.)

Použité suroviny:

    500g listového těsta
    1 polévkovou lžíci “Jalapeno zelené chilli papričky drcené od Antonína“
    1polévkovou lžíci "Salát Pikant od Antonína"
    1měkký tučný tvaroh (250g)
    1 smetanový sýr (např. Buko, Philadelphia)
    100g anglické slaniny
    1 vejce
    Sůl

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...