Jarní salát s bramborami a ředkvičkou
V tomto výborném a jednoduchém jarním receptu Vám přinášíme návod na zdravou večeři původem z Francie.
Přejít na postup15 min. příprava30 min. vaření
4 porce
Ingredience
- 1 kg brambor
- 500 g ředkviček
- 4 ks jarní cibulky
- 3 vejce
- 100 ml extra virgin olivového oleje
- 100 g slunečnicových nebo dýňových semínek
- citrón
- směs koření „Salát pikant“
- sůl
Použité koření
Postup přípravy
1 kg brambor ve slupce a vajíčka uvaříme (můžeme v jednom hrnci) a ještě teplé oloupeme.
500 g ředkviček, teplé brambory a 3 vajíčka nakrájíme na 1 cm kostičky, 4 jarní cibulky pak nadrobno.
Vše vložíme do ohřáté mísy, zalijeme 100 ml olivového oleje, přidáme 2 lžíce směsi Salát pikant, lžičku soli, šťávu z půlky citrónu a promícháme.
Na pánvi nasucho opražíme slunečnicová (dýňová) semínka, vsypeme je do salátu a opatrně ještě jednou promícháme.
Ještě vlažné podáváme samotné nebo s pečivem.