Jarní salát s bramborami a ředkvičkou

V tomto výborném a jednoduchém jarním receptu Vám přinášíme návod na zdravou večeři původem z Francie.

Přejít na postup

15 min. příprava30 min. vaření

4 porce


Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 500 g ředkviček
  • 4 ks jarní cibulky
  • 3 vejce
  • 100 ml extra virgin olivového oleje
  • 100 g slunečnicových nebo dýňových semínek
  • citrón
  • směs koření „Salát pikant“
  • sůl

Postup přípravy

15

1 kg brambor ve slupce a vajíčka uvaříme (můžeme v jednom hrnci) a ještě teplé oloupeme.

Ředkvičkový salát krok 1
25

500 g ředkviček, teplé brambory a 3 vajíčka nakrájíme na 1 cm kostičky, 4 jarní cibulky pak nadrobno.

Ředkvičkový salát krok 2
35

Vše vložíme do ohřáté mísy, zalijeme 100 ml olivového oleje, přidáme 2 lžíce směsi Salát pikant, lžičku soli, šťávu z půlky citrónu a promícháme.

Ředkvičkový salát krok 3
45

Na pánvi nasucho opražíme slunečnicová (dýňová) semínka, vsypeme je do salátu a opatrně ještě jednou promícháme.

Ředkvičkový salát krok 4
55

Ještě vlažné podáváme samotné nebo s pečivem.

Ředkvičkový salát hotovo
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...