Kapr na grilu od paní Řandové

Ingredience

Postup přípravy

BOBKOVÝ LIST

Bobkový list (vavřín) je jedno z nejznámějších koření, které by nemělo chybět v žádné kuchyni. Jako koření se dnes používají sušené listy, které mají vynikající aroma a nahořklou chuť. Obsahuje látky podporující trávení a chuť k jídlu. Užívá se k úpravě svíčkové a dalších omáček, při konzervaci masa a ryb, při nakládání zeleniny, hub, okurek. Kvalitní bobkový list má být suchý, pružný a světle zelené vyrovnané barvy. Nemá mít šedou nebo hnědou barvu ani skvrny.

Vavřín (Laurus nobilis) je stále zelený keř, který roste v celém Středomoří. (Z vavřínu byly také pleteny oslavné věnce.).

Typické použití pro tuto směs je recept na :

KAPR NA GRILU od paní Řandové

Z vykuchané ryby stáhneme kůži a jestliže jsme šikovnější, můžeme ji i vykostit. Takto připravenou rybu naporcujeme, osolíme a namáčíme do marinády.

Tu si připravíme z oleje, 7-mi stroužků rozdrceného česneku, 1 lžičky papriky sladké maďarské a podle chuti papriky pálivé. Kousky máčené v marinádě poskládáme do misky a jednotlivé vrstvy rybího masa prosypáváme oreganem a prokládáme bobkovým listem. Zalijeme zbylou marinádou.

Přikryté necháme v lednici marinovat 2-3 dny, ale každý den rybu v marinádě přeložíme, aby se chuť koření rozprostřela do každého kousku masa.

Pečeme 2-3minuty z obou stran na grilu a hotové pokapeme citrónovou šťávou. Jako přílohu doporučujeme pečivo.

Použité suroviny na 6 - 8 porcí :

1 kapr, 7 stroužků česneku, 7 bobkových listů, paprika sladká maďarská , paprika pálivá, oregano, sůl, citrónová šťáva, 5 - 7 lžic oleje

přílohy :

pečivo

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...