Kečup
Domácí kečup s krásně červenou barvou a lahodnou, sladkokyselou chutí, která nadchne děti i dospělé.
Přejít na postup10 min. příprava1,5 hod. redukování
600 ml
Ingredience
Použité suroviny na 600 ml kečupu:
- 1 kg zralých rajčat
- 100 g cukru
- 150 ml jablečného (vinného, ovocného) octa
- 2,5 lžičky směsi koření „Kečup“
- 1,5 lžičky soli
- 1 dcl vody
Použité koření
Postup přípravy
Najemno rozmixujeme 1 kg rajčat (lze i přepasírovat), dáme je do širšího hrnce, mixovací nádobu vypláchneme 1 dcl vody a tu také přilijeme k rajčatům.
Přidáme 100 g cukru, 150 ml jablečného (vinného, ovocného) octa, 1,5 lžičky soli a 2,5 lžičky směsi „Kečup“. (pokud máte rádi ostrý kečup, přidejte mleté chilli nebo kajenský pepř dle chuti).
Přivedeme k varu a za občasného promíchání redukujeme na mírném ohni cca 1,5 hodiny. Zbyde cca ½ původního objemu.
Horké nalijeme do 2 čistých 300 ml skleniček a uzavřeme. Můžeme sterilizovat po dobu 30 minut nebo uchovávat v lednici až po dobu 1 měsíce.