Kečup

Domácí kečup s krásně červenou barvou a lahodnou, sladkokyselou chutí, která nadchne děti i dospělé.

Přejít na postup

10 min. příprava1,5 hod. redukování

600 ml


Ingredience

Použité suroviny na 600 ml kečupu:

  • 1 kg zralých rajčat
  • 100 g cukru
  • 150 ml jablečného (vinného, ovocného) octa
  • 2,5 lžičky směsi koření „Kečup“
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 dcl vody

Použité koření

Postup přípravy

14

Najemno rozmixujeme 1 kg rajčat (lze i přepasírovat), dáme je do širšího hrnce, mixovací nádobu vypláchneme 1 dcl vody a tu také přilijeme k rajčatům.

Kečup recept – recept krok 1
24

Přidáme 100 g cukru, 150 ml jablečného (vinného, ovocného) octa, 1,5 lžičky soli a 2,5 lžičky směsi „Kečup“. (pokud máte rádi ostrý kečup, přidejte mleté chilli nebo kajenský pepř dle chuti).

Kečup recept – recept krok 2
34

Přivedeme k varu a za občasného promíchání redukujeme na mírném ohni cca 1,5 hodiny. Zbyde cca ½ původního objemu.

Kečup recept – recept krok 3
44

Horké nalijeme do 2 čistých 300 ml skleniček a uzavřeme. Můžeme sterilizovat po dobu 30 minut nebo uchovávat v lednici až po dobu 1 měsíce.

Kečup recept – recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...