Kokosové ladu

Ingredience

Postup přípravy

MLETÁ VANILKA

Vanilku znali a pěstovali dávno před příchodem evropských dobyvatelů původní obyvatelé Mexika. Používali ji jako vonnou přísadu do oblíbených nápojů z kakaových bobů a čokoládových placek, které už tehdy vyráběli. K aromatizování čokolády se vanilka používá dodnes. Indiáni nepoužívali vanilku jen jako koření, ale i jako léčivo.

Vanilku používáme do čokolády, pudinků, cukroví, zmrzlin, likérů, pečiva aj.

Kokosové ladu - hodně rychlá sladkost, která výborně vypadá i chutná. Hodí se i jako vánoční cukroví. Recept je inspirován indickou kuchyní.

KOKOSOVÉ LADU

Smícháme 120g sušeného mléka, 100g strouhaného kokosu, 90g moučkového cukru, 100g změklého másla, 100ml smetany, 2g mleté pravé vanilky a špetku mleté sušené citrónové kůry.

Vypracujeme tuhou hmotu, ze které navlhčenýma rukama tvarujeme kuličky (velikosti cca vlašského ořechu) - do každé z nich vmáčkneme doprostřed jeden nesolený kešu oříšek a hned obalíme v misce se strouhaným kokosem. Dáme do chladna uležet.

Hotové sladkosti můžeme vložit do ozdobných papírových košíčků, které jsou běžně k dostání v obchodech.

Nejchutnější jsou třetí den, pokud to ovšem vydržíme je nesníst. Všechny chutě se pak pěkně promísí a vanilka provoní celé ladu.

Použité suroviny na 25 kusů:

100g másla, 120g sušeného mléka, 100g strouhaného kokosu (do hmoty), 100g strouhaného kokosu (na obalování), 90g moučkového cukru, 100ml smetany (min 30%), 100g nesolených kešu oříšků, mletá pravá vanilka, mletá sušená citrónová kůra od Antonína

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...