Korejský salát

Netradiční, ale velmi chutné spojení koriandru a mladé mrkve v salátu z Koreje, který je výborný jak samotný, tak i jako příloha.

Přejít na postup

15 min. příprava4-5 hod. chlazení

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 1 středně velká cibule (ideálně šalotka)
  • 7 středně velkých, čerstvých mrkví
  • 1 lžíce oleje nebo másla
  • 5 – 7 stroužků česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 vrchovatá lžička mletého koriandru
  • 3 lžíce bílého octa
  • 4 lžíce oleje (ideálně lahůdkového dýňového, olivového, rýžového, …dle chuti)
  • Pepř cayenský mletý dle chuti
  • 1 ½ lžíce třtinového (přírodního) cukru

Postup přípravy

15

Na 1 lžíci másla nebo oleje osmažíme dozlatova 1 nadrobno nakrájenou, středně velkou cibuli (ideálně šalotku).

Korejský salát - recept krok 1
25

7 středně velkých čerstvých mrkví očistíme a nastrouháme nahrubo do 2- litrové mísy na co nejdelší proužky.

Korejský salát - recept krok 2
35

Přidáme osmaženou cibulku, 5 - 7 najemno utřených stroužků česneku, 1 vrchovatou lžičku mletého koriandru, 4 lžíce kvalitního ochuceného oleje (ideálně dýňový, olivový, …), 3 lžíce bílého octa, 1 lžičku soli, 1 ½ lžíce třtinového (přírodního) cukru a dle chuti cayenský pepř.

Korejský salát - recept krok 3
45

Vše ručně promícháme, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na 4 - 5 hodin (NUTNÉ) do lednice rozležet.

Korejský salát - recept krok 4
55

Podáváme chlazené samotné, ozdobené snítkou čerstvého koriandru, nebo jako přílohu ke grilovaným masům.

Korejský salát - recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...