Korejský salát

Netradiční, ale velmi chutné spojení koriandru a mladé mrkve v salátu z Koreje, který je výborný jak samotný, tak i jako příloha.
Přejít na postup15 min. příprava4-5 hod. chlazení
4
Ingredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 1 středně velká cibule (ideálně šalotka)
- 7 středně velkých, čerstvých mrkví
- 1 lžíce oleje nebo másla
- 5 – 7 stroužků česneku
- 1 lžička soli
- 1 vrchovatá lžička mletého koriandru
- 3 lžíce bílého octa
- 4 lžíce oleje (ideálně lahůdkového dýňového, olivového, rýžového, …dle chuti)
- Pepř cayenský mletý dle chuti
- 1 ½ lžíce třtinového (přírodního) cukru
Použité koření
Postup přípravy
Na 1 lžíci másla nebo oleje osmažíme dozlatova 1 nadrobno nakrájenou, středně velkou cibuli (ideálně šalotku).

7 středně velkých čerstvých mrkví očistíme a nastrouháme nahrubo do 2- litrové mísy na co nejdelší proužky.

Přidáme osmaženou cibulku, 5 - 7 najemno utřených stroužků česneku, 1 vrchovatou lžičku mletého koriandru, 4 lžíce kvalitního ochuceného oleje (ideálně dýňový, olivový, …), 3 lžíce bílého octa, 1 lžičku soli, 1 ½ lžíce třtinového (přírodního) cukru a dle chuti cayenský pepř.

Vše ručně promícháme, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na 4 - 5 hodin (NUTNÉ) do lednice rozležet.

Podáváme chlazené samotné, ozdobené snítkou čerstvého koriandru, nebo jako přílohu ke grilovaným masům.
