Kreolská Jambalaya

Jambalaya je výborné jídlo tradiční cajunské kuchyně, které připravíte v jedné pánvi a ktéré po uvaření velmi rychle mizí :)

Přejít na postup

15 min. příprava50 min. vaření

4-6


Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 300 g kuřecích prsou
  • 75 g klobásy (typ „Chorizo“)
  • 1 větší cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 červená a 1 zelená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 2 řapíky celeru
  • 400 g rajčat
  • 1-2 chilli papričky jalapeno nebo1 lžíce sušených jalapeno zelených
  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce směsi koření "Kreolská směs" od Antonína
  • 2 lžičky soli
  • hrst nadrobno nasekané zelené petržele

Postup přípravy

17

Ve větší a hlubší pánvi na 3 lžíce oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli s nahrubo nasekanými 2 stroužky česneku.

Kreolská Jambalaya – recept krok 1
27

300 g kuřecích prsou nakrájíme na nudličky (3x1x1 cm), přidáme do pánve, zprudka orestujeme (5-8 minut), přidáme 1 lžíci směsi „Kreolská“, promícháme a 1 minutu necháme za stálého míchání rozvonět.

Kreolská Jambalaya – recept krok 2
37

Ke směsi přisypeme na kousky (1x1x0,5 cm) nakrájené chorizo, obě papriky, 2 řapíky celeru a 1-2 jalapeno chilli papričky (dle chuti s nebo bez semínek) a za stálého míchání 2 minuty smažíme.

Kreolská Jambalaya – recept krok 3
47

Přidáme 250 g dlouhozrnné rýže, promícháme a lehce osmahneme (cca 2 min.)

Kreolská Jambalaya – recept krok 4
57

Přihodíme 400 g nadrobno nakrájených rajčat, 1 lžičku soli a za občasného promíchání necháme 5 minut provařit.

Kreolská Jambalaya – recept krok 5
67

Podlijeme 500 ml kuřecího vývaru, promícháme a pod pokličkou na mírném ohni necháme rýži změknout (cca 20 minut).

Tokáň - recept krok 6
77

Když je hotovo, dosolíme dle chuti, promícháme a necháme pod pokličkou 5 minut dojít. Promícháme s nasekanou zelenou petrželkou a podáváme.

Kreolská Jambalaya – recept krok 7
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...