Kreolské maso

Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
KREOLSKÁ SMĚS
Kreolská kuchyně má své kořeny v karibské oblasti (střední Amerika). Vyznačuje se především mícháním stylů i chutí různých kultur jako africká, španělská, francouzská a mexická. Má v oblibě rybí a kuřecí maso, kořeněné, ale nepříliš ostré chutě a jednoduchou, nekomplikovanou přípravu.
Kreolská směs obsahuje cibuli, kurkumu, cumin, koriandr, pískavici, bílý pepř, hřebíček a sůl. Je to jemně pikantní, aromatická směs, která se výborně hodí na rybí, kuřecí nebo krůtí maso. Dobře se kombinuje se smetanovými a sýrovými omáčkami.
KREOLSKÉ MASO
500 g kuřecích prsíček lehce naklepeme a nakrájíme na tenké nudličky. Omytou a osušenou cuketu nakrájíme na kolečka o síle asi 3 mm.
Do misky si připravíme marinádu: smícháme 200 ml bílého jogurtu s 1 lžící olivového oleje, 1 – 2 kávovými lžičkami koření Kreolská směs a solí. Do marinády dáme maso, promícháme a necháme v chladu odpočinout alespoň 20 minut.
Na hlubší pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání opékáme marinované maso. To potrvá asi 7 minut. Na druhé pánvi, na velmi malém množství oleje, opečeme plátky cukety z obou stran, kterými obložíme hotové maso. Solíme až po upečení.
Podáváme s rýžovými nudlemi, nebo zeleninovým salátem.