Krevety v troubě pečené

Ingredience

Postup přípravy

SEVERSKÉ SCAMPI

Mírně pikantní směs dle švédské receptury na krevety, olihně, kalamáry a další mořské plody, výborná také na grilované ryby, do rybích pomazánek a salátů. Obsahuje: česnek, cibuli, citrónovou kůru, pepř bílý mletý, petržel, medvědí česnek, chilli, kurkumu a sůl.

Před několika lety jsme vymysleli novou směs na krevety. Od té doby ji pravidelně zkoušíme v nových receptech a těší se u vás čím dál větší oblibě. Proto vám nyní předkládáme recept na neodolatelné, v troubě pečené krevety.

KREVETY V TROUBĚ PEČENÉ

Nedůležitější je samozřejmě kvalita krevet a to musí člověk zkoušet, aby našel ty nejchutnější. Nejraději používáme větší neloupané krevety (chlazené nebo mražené bez hlaviček) - zůstanou po upečení více šťavnaté..

Recept:

Rozmražené krevety (1kg) opláchneme vlažnou vodou a necháme okapat.

Dáme je do misky a přidáme 6 lžic olivového oleje, 2 lžičky směsi koření "Severské scampi", 1-2 lžičky soli (dle chuti) a šťávu z jednoho citrónu. Vše promícháme a necháme půl hodiny proležet.

Mezitím rozpálíme troubu na 200°C. Krevety potom pěkně vedle sebe vyskládáme na pekáček, přidáme jeden na plátky nakrájený citrón a tři nakrájená malá rajčata.

Šťávou, která zbyla v misce, krevety před pečením přelijeme a pečeme při 200°C 10-12 minut.

Podáváme s různými zajímavými saláty, čerstvým pečivem a dobrým suchým bílým vínem.

Použité suroviny:

1kg co nejkvalitnějších krevet, 6 lžic olivového oleje, 2 citróny, 3 malá zralá rajčata, směs koření "Severské scampi", sůl

Příloha:

pečivo, salát apod.

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...