Kuře De la Vera

Ingredience

Postup přípravy

PAPRIKA UZENÁ SLADKÁ

Papriky přivezl do Španělska Columbus z Ameriky. Poprvé byly vysazeny v oblasti Extramadura. Pěstovali je zejména mniši v klášterech, kteří sušili paprikové lusky nad ohněm z dubového dřeva. Kvůli tomu byly některé budovy postaveny dvoupatrové. V horním patře byly umístěny papriky a ve spodním patře se rozdělal oheň. Díky velice pozvolnému sušení získaly papriky kouřové aroma. Poté byly sedmkrát semlety. Tento postup se dodržuje dodnes.

Tato paprika pocházející z údolí La Vera byla úředně uznána jako výrobek se značkou kvality a byl jí přiznán status určení země původu „Pimentón de la Vera“.

KUŘE DE LA VERA

Kuřecí stehna lehce osolená a opepřená potřeme uzenou paprikou a osmažíme dozlatova na lžičce oleje z obou stran. Pak vyndáme na talíř. Do pánve dáme nakrájenou cibuli, klobásu a česnek (ten na velmi tenké plátky). Smažíme až se nám okraje cibule vybarví.

Zamícháme dovnitř rýži, zalijeme 275 ml bílého vína a přidáme na proužky nakrájené papriky, rajčátka a lžíci pokrájených černých oliv. Dochutíme uzenou paprikou a solí a ještě promícháme. Stehna vrátíme do pánve, přikryjeme a dusíme bez míchání 30 – 35 minut.

Použité suroviny na 2 porce :

2 kuřecí stehna, 150 ml rýže, 275 ml suchého bílého vína, 1 pikantní klobása (75-100g), 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 6 třešňových rajčátek (nebo 1 střední nakrájené na kousky), 1 červená a 1 žlutá paprika, paprika uzená sladká, černé olivy vypeckované, sůl a pepř na dochucení, olej
přílohy :
zeleninový salát

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...