Kuře Marengo

Naše verze legendárního francouzského receptu Kuře Marengo. Snad s ní sklidíte úspěch tak jako my.

Přejít na postup

15 min. příprava 60 min. vaření

4-6


Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

lžíce – rovná polévková lžíce
lžička – rovná čajová lžička

  • 500 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky)
  • 250 g menších žampiónů nebo jiných hub (do velikosti cca 1,5 cm)
  • 50 ml oleje
  • 1 lžíce másla (20 g)
  • směs koření "Kuře Marengo" od Antonína
  • 2 dcl sladšího bílého vína
  • 4 stroužky česneku
  • 150 g menších cibulí
  • 6 ks středně velkých rajčat (400 g)
  • 100 g vypeckovaných zelených oliv
  • 1 lžička soli

Přílohy:

  • Nejvhodnější přílohou je nasucho opečený toast s volským okem nebo čerstvá nebo zapečená francouzská bageta s bylinkovým máslem.

Recept týdne

Jak získat sáček koření "Kuře Marengo" k objednávce ZDARMA?

Platí do 26. 1. 2025

Vložit do košíku za 0 Kč

Postup přípravy

19

Připravíme si marinádu z 50 ml oleje, 1 lžičky soli a 2 lžic směsi koření "Kuře Marengo" od Antonína.

Kuře Marengo - recept krok 1
29

500 g kuřecího maso nakrájíme na kousky velké 4 – 5 cm, promícháme s marinádou a necháme v chladu odležet alespoň 2 hodiny.

Kuře Marengo - recept krok 2
39

Namarinované maso na pánvičce zprudka 2 minuty restujeme z obou stran (použijeme olej z marinády).

Kuře Marengo - recept krok 3
49

Do pekáčku vymazaného 1 lžící másla vložíme orestované maso, 150 g rozčtvrcených menších cibulí a 5 nahrubo nasekaných stroužků česneku.

Kuře Marengo - recept krok 4
59

Podlijeme 2 dcl sladšího bílého vína, 1 dcl vody nebo vývaru.

Kuře Marengo - recept krok 5
69

Pod pokličkou dusíme v troubě předehřáté na 220 °C cca 30 minut. Dle potřeby poléváme výpekem.

Kuře Marengo - recept krok 6
79

Zatímco se kuře dusí, opečeme na pánvičce po kuřeti 250 g celých malých, očištěných žampiónů.

Kuře Marengo - recept krok 7
89

Do pekáčku ke kuřecímu masu, které obrátíme, přidáme orestované žampióny i s výpekem, 6 nadrobno nasekaných rajčat, 100 g rozpůlených zelených oliv bez pecek, a dusíme v troubě dalších 30 minut (15 minut pod pokličkou a 15 minut odkryté) doměkka.

Kuře Marengo - recept krok 8
99

Podáváme tradičně s nasucho opečeným toastem překrytým volským okem nebo s čerstvou či zapečenou francouzskou bagetou s bylinkovým máslem.

Kuře Marengo - recept krok 9
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...