Kuře s lilky

Ingredience

Použité koření

Postup přípravy

ARABSKÁ

Mírně ostrá směs vhodná především k dochucení a přípravě arabských pokrmů („kabáb“, „sambúsak“, omáčka „tahina“ apod.). Obsahuje papriku, římský kmín (cumin), koriandr, česnek, chilli a sůl.

Hodí se na pečení a grilování všech druhů mas, dále je výborná k dochucení mletého masa, do dušených pokrmů, luštěninových a sojových jídel. Směs můžeme přidat také do různých směsí zeleniny s rýží , do gulášů nebo jen tak na brambory.

KUŘE S LILKY

Kuřecí špalíčky omyjeme, osušíme, mírně osolíme a den předem dáme marinovat.

Příprava marinády:

Do misky si nalijeme 2 dcl bílého vína, přidáme 3 lžíce italského rajčatového protlaku (nebo 1 malý český rajčatový protlak), 1 lžičku směsi Arabská, 2 prolisované stroužky česneku a vše pečlivě prošleháme metličkou. Do marinády dáme připravené kuřecí špalíčky a necháme přes noc marinovat v chladničce.

Druhý den si připravíme zapékací misku, do které dáme oloupané na půlměsíčky nakrájené žluté cibule, omytá na čtvrtky nakrájená rajčata, omyté a na kostičky o velikosti 2 x 2 cm nakrájené lilky. Zeleninu posypeme 1 lžičkou směsi Arabská a mírně osolíme (zeleninu nepromícháváme). Na okořeněnou zeleninu položíme marinované kuřecí špalíčky a vše zalijeme zbylou marinádou z masa.

Pečeme při 220 °C přibližně 45 – 50 minut za občasného přelévání výpekem. Asi 10 minut před koncem pečení přidáme do vypečené šťávy změklé máslo smíchané s hladkou moukou a výpek promícháme.

Kuře podáváme s rýží nebo různě upravenými bramborami.

Použité suroviny:

8 kuřecích špalíčků, 3 malé žluté cibule, 6 malých rajčat, 2 malé lilky, 2 dcl bílého vína, 3 lžíce italského rajčatového protlaku (nebo 1 malý český rajčatový protlak), 2 stroužky česneku, 2 lžičky směsi Arabská, sůl, 20 g změklého másla, 1 lžička hladké mouky

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...