Kuře Vindaloo

Jemnější verze populárního indického pokrmu Vindaloo, který bude pálit jen tak, jak budete chtít. My jsme si Vindaloo zamilovali!

Přejít na postup

30 min. příprava60 min. vaření

4


Ingredience

Suroviny na 4 porce:

  • 12 kuřecích paliček nebo ¾ kg kuře nasekané na kousky (4x4 cm)
  • 6 lžic oleje nebo „ghí“
  • 2-3 lžíce „Vindaloo másala“ od Antonína
  • 75 ml červeného vinného octa (pozor, vinný ocet není aceto balsamico)
  • 2 nadrobno nakrájené větší cibule
  • 6 nadrobno nakrájených stroužků česneku
  • 20 g nadrobno nakrájeného zázvoru
  • 4 nadrobno nakrájená rajčata
  • 3-10 chilli papričky malé (dle chuti)
  • 1-2 lžičky třtinového cukru (dle chuti)
  • sůl

Přílohy:

  • čerstvá nať koriandru, rýže basmati, placka „Nan“

Postup přípravy

19

Připravíme si marinádu. Rozpálíme menší pánev a nasucho opražíme 2-3 lžíce směsi „Vindaloo másala“ (cca 1-2 minuty, musí se jen rozvonět a ne spálit).

Kuře vindaloo - recept krok 1
29

Sundáme z plotny, přesypeme do skleněné misky, zalijeme 75 ml červeného vinného octa, přidáme lžičku soli (pokud je potřeba, rozředíme trochou vody).

Kuře vindaloo - recept krok 2
39

Touto marinádou v misce obalíme kousky kuřete. Marinujeme v chladu minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.

Kuře vindaloo - recept krok 3
49

Ve větší, hlubší silnostěnné pánvi rozpálíme 6 lžic oleje (v ideálním případě „ghí“, tedy přepuštěného másla) a necháme zesklovatět cibuli, česnek spolu se zázvorem a chilli papričkami.

Kuře vindaloo - recept krok 4
57

Když je hotovo, olej slijeme, cibuli a česnek dáme stranou a použitý olej s chilli papričkami opět nalijeme do pánve a rozpálíme.

Kuře vindaloo - recept krok 5
69

Zprudka orestujeme marinované kousky kuřete ze všech stran do zlatova.

Kuře vindaloo - recept krok 6
79

Přidáme do pánve zpět česnek s cibulí, zbytek marinády, rajčata, 200 ml vody, třtinový cukr, dle chuti sůl...

Kuře vindaloo - recept krok 7
89

… a za občasného míchání dusíme pod pokličkou, dokud kuře nezměkne (cca 45 minut).

Kuře vindaloo - recept krok 8
99

Podáváme posypané nadrobno nasekaným zeleným koriandrem s dušenou rýží basmati nebo plackou „Nan“

Kuře vindaloo - recept krok 9
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...