Kuřecí Curry Madrás

Vyzkoušejte středně pálivé kari madráského typu v receptu na tradiční indický pokrm z kuřecího masa - Curry Madrás.

Přejít na postup

10 min. příprava45 min. vaření

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 700 g kuřecích prsou (stehen) zbavených kůže
  • 3 malé chilli papričky (ideálně Kashmiri) - variabilní
  • 5 lžící ghee nebo oleje
  • 2 velké nadrobno nakrájené cibule
  • 2,5 cm očištěného a nadrobno nasekaného zázvoru
  • 4 stroužky nadrobno nasekaného česneku
  • 2 lžíce kari madráský typ
  • 8 v ruce nadrcených kari lístků
  • 1 lžička soli
  • 400 g nadrobno nasekaných rajčat nebo pyré
  • hrst nasekaných listů koriandru
  • 1 čajová lžička garam másala

Přílohy:

  • rýže, placky Naan

Postup přípravy

17

700 g kuřecího masa zbavíme kůže a nakrájíme jej na kostky 3x3 cm (stehna necháme vcelku). Chilli papričky, zázvor a česnek nadrobno nasekáme.

Kuřecí Curry Madras - recept krok 1
27

Ve velké pánvi (budeme potřebovat poklici) rozpálíme 5 lžic ghee (oleje), na kterém dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (musí být sladká).

Kuřecí Curry Madras - recept krok 2
37

Přisypeme 2 lžíce kari madráský typ, nasekané zelené chilli papričky, zázvor, česnek a rozdrcené kari lístky a zprudka restujeme 30 vteřin.

Kuřecí Curry Madras - recept krok 3
47

Na tomto základu zprudka orestujeme kuřecí kousky (3 minuty), poté je podlijeme 50 ml vody a osolíme.

Kuřecí Curry Madras - recept krok 4
57

Přidáme rajčatové pyré, vše promícháme a pod poklicí dusíme 30 minut na středním ohni.

Kuřecí Curry Madras - recept krok 5
67

Nakonec posypeme 1 lžičkou garam másala, hrstí nasekaných lístků koriandru, promícháme a 1 minutu provaříme.

Kuřecí Curry Madras - recept krok 6
77

Podáváme s vařenou rýží nebo plackou Naan.

Kuřecí Curry Madras - recept krok 7
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...