Kuřecí hamburger "Portobello"
Kuřecí hamburger netradičně s žampionem, volským okem, čedarem a bylinkovým máslem.
Přejít na postup30 min. příprava
4 hamburgery
Ingredience
Použité suroviny na 4 hamburgery:
- 400-500 g kuřecích stehenních řízků
- 4 vejce velikosti „M“
- 4 žampióny “porto bello“ o průměru 8-10 cm
- 4 hamburgerové bulky
- směs koření Bylinkové máslo
- 100 ml oleje
- 4 plátky čedaru
- pepř a sůl dle chuti
Na ozdobení:
- 1 větší rajče
- ledový salát
- sladké cibulové chutney
- majonéza
Příloha:
- steakové hranolky
Použité koření
Postup přípravy
Ve 100 ml oleje rozmícháme jednu lžíci směsi "Bylinkové máslo", půl lžičky soli a trochu čerstvě namletého pepře. Omyté kuřecí stehenní řízky zbavíme tuku a spolu se žampióny potřeme marinádou. Hamburgerové bulky rozřízneme napůl.
Na rozpálené grilovací pánvi, tálu nebo kameni ogrilujeme stehenní řízky a žampióny 3 minuty z obou stran.
Z rozklepnutých vajíček připravíme 4 poloměkká „volská oka“ a hamburgerové bulky ogrilujeme na rozříznuté straně.
Na spodní díl bulky položíme horké ugrilované stehenní řízky, na ně plátek čedaru, pak žampióny „porto bello“ hladkou stranou dolů, volské oko, cibulové chutney, list ledového salátu, plátek rajčete a majonézu. Vše přiklopíme vrchním dílem hamburgerové bulky a podáváme samotné nebo se steakovými hranolky.