Kuřecí hamburger "Portobello"

Kuřecí hamburger netradičně s žampionem, volským okem, čedarem a bylinkovým máslem.

Přejít na postup

30 min. příprava

4 hamburgery


Ingredience

Použité suroviny na 4 hamburgery:

  • 400-500 g kuřecích stehenních řízků
  • 4 vejce velikosti „M“
  • 4 žampióny “porto bello“ o průměru 8-10 cm
  • 4 hamburgerové bulky
  • směs koření Bylinkové máslo
  • 100 ml oleje
  • 4 plátky čedaru
  • pepř a sůl dle chuti

Na ozdobení:

  • 1 větší rajče
  • ledový salát
  • sladké cibulové chutney
  • majonéza

Příloha:

  • steakové hranolky

Postup přípravy

14

Ve 100 ml oleje rozmícháme jednu lžíci směsi "Bylinkové máslo", půl lžičky soli a trochu čerstvě namletého pepře. Omyté kuřecí stehenní řízky zbavíme tuku a spolu se žampióny potřeme marinádou. Hamburgerové bulky rozřízneme napůl.

Kuřecí hamburger Porto Bello – recept krok 1
24

Na rozpálené grilovací pánvi, tálu nebo kameni ogrilujeme stehenní řízky a žampióny 3 minuty z obou stran.

Kuřecí hamburger Porto Bello – recept krok 2
34

Z rozklepnutých vajíček připravíme 4 poloměkká „volská oka“ a hamburgerové bulky ogrilujeme na rozříznuté straně.

Kuřecí hamburger Porto Bello – recept krok 3
44

Na spodní díl bulky položíme horké ugrilované stehenní řízky, na ně plátek čedaru, pak žampióny „porto bello“ hladkou stranou dolů, volské oko, cibulové chutney, list ledového salátu, plátek rajčete a majonézu. Vše přiklopíme vrchním dílem hamburgerové bulky a podáváme samotné nebo se steakovými hranolky.

Kuřecí hamburger Porto Bello – recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...