Kuřecí prsa na kari se smetanou

Chutná a jednoduchá indická klasika

Přejít na postup

30 min.

4


Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 600 g kuřecích prsou
  • sůl
  • směs koření „Kari – indický typ“ od Antonína
  • 1 lžíce Solamylu
  • olej
  • 2 větší cibule (Někdy můžeme spolu s cibulkou přidat i nakládané žampiony)
  • 1 smetana ke šlehání (250 ml)
  • 1 lžíce sojové omáčky

Přílohy:

  • rýže, hranolky, opečené brambory
  • zeleninová obloha

Postup přípravy

15

Připravíme si všechny ingredience.

Kuřecí prsa na kari - recept krok 1
25

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme 1 lžičkou soli, promícháme s 1 lžící směsi koření „Kari – indický typ“ od Antonína a 1 lžící bramborového škrobu (Solamylu).

Kuřecí prsa na kari - recept krok 2
35

Zprudka opečeme na cca 5 lžících oleje a přidáme 2 nahrubo na kolečka nakrájené větší cibule, 1 lžíci sójové omáčky a smažíme, dokud cibulka nezesklovatí.

Kuřecí prsa na kari - recept krok 3
45

Zalijeme smetanou a na mírném ohni chvilku povaříme do zhoustnutí. Dle chuti dosolíme.

Kuřecí prsa na kari - recept krok 4
55

Podáváme s rýží, hranolkami nebo opečeným bramborem. Jako přílohu zeleninovou oblohu.

Kuřecí prsa na kari - recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...