Kuřecí prsa na kari se smetanou
Chutná a jednoduchá indická klasika
Přejít na postup30 min.
4
Ingredience
Použité suroviny na 4-6 porcí:
- 600 g kuřecích prsou
- sůl
- směs koření „Kari – indický typ“ od Antonína
- 1 lžíce Solamylu
- olej
- 2 větší cibule (Někdy můžeme spolu s cibulkou přidat i nakládané žampiony)
- 1 smetana ke šlehání (250 ml)
- 1 lžíce sojové omáčky
Přílohy:
- rýže, hranolky, opečené brambory
- zeleninová obloha
Použité koření
Postup přípravy
Připravíme si všechny ingredience.
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme 1 lžičkou soli, promícháme s 1 lžící směsi koření „Kari – indický typ“ od Antonína a 1 lžící bramborového škrobu (Solamylu).
Zprudka opečeme na cca 5 lžících oleje a přidáme 2 nahrubo na kolečka nakrájené větší cibule, 1 lžíci sójové omáčky a smažíme, dokud cibulka nezesklovatí.
Zalijeme smetanou a na mírném ohni chvilku povaříme do zhoustnutí. Dle chuti dosolíme.
Podáváme s rýží, hranolkami nebo opečeným bramborem. Jako přílohu zeleninovou oblohu.