Kuřecí prsíčka s nivou a kysanou smetanou
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
SALÁT PIKANT
Mírně pikantní směs na saláty ze zeleniny, do polévek, na minutky z kuřecího masa, těstoviny a vaječné pokrmy, tvaroh a sýrové pokrmy, na bramborovou kaši, rýži, pohanku, fazole apod. Směs obsahuje cibuli, petržel, pepř, česnek, papriku a sůl.
Typické použití pro tuto směs je recept na :
KUŘECÍ PRSÍČKA S NIVOU A KYSANOU SMETANOU
Nejdříve nahrubo nastrouháme nivu a jednu třetinu smícháme s jednou kysanou smetanou. Přidáme lžičku koření "Salát pikant" a lžičku olivového oleje. Směs řádně promícháme a necháme v lednici uležet. (Zbylou nivu použijeme později).
Opláchnutá kuřecí prsíčka rozřízneme vždy na dva slabší plátky a jemně naklepeme. Dále je velice mírně osolíme (niva je dost slaná). Posypeme vydatně směsí koření "Salát pikant" kterou dlaní zatlačíme do masa.
Takto připravené maso smažíme na oleji 3-4 minuty po každé straně. Před koncem smažení plátky posypeme zbylou strouhanou nivou. Pánev zakryjeme poklicí, aby se sýr roztekl po mase.
Podáváme s omáčkou z kysané smetany, kterou jsme si na začátku připravili. Jako přílohu můžeme zvolit vařené nebo opečené brambory, hranolky, krokety nebo pečivo. Vhodným doplňkem je též čerstvá zelenina.