Kuřecí prsíčka s nivou a kysanou smetanou

Ingredience

Postup přípravy

SALÁT PIKANT

Mírně pikantní směs na saláty ze zeleniny, do polévek, na minutky z kuřecího masa, těstoviny a vaječné pokrmy, tvaroh a sýrové pokrmy, na bramborovou kaši, rýži, pohanku, fazole apod. Směs obsahuje cibuli, petržel, pepř, česnek, papriku a sůl.

Typické použití pro tuto směs je recept na :

KUŘECÍ PRSÍČKA S NIVOU A KYSANOU SMETANOU

Nejdříve nahrubo nastrouháme nivu a jednu třetinu smícháme s jednou kysanou smetanou. Přidáme lžičku koření "Salát pikant" a lžičku olivového oleje. Směs řádně promícháme a necháme v lednici uležet. (Zbylou nivu použijeme později).

Opláchnutá kuřecí prsíčka rozřízneme vždy na dva slabší plátky a jemně naklepeme. Dále je velice mírně osolíme (niva je dost slaná). Posypeme vydatně směsí koření "Salát pikant" kterou dlaní zatlačíme do masa.

Takto připravené maso smažíme na oleji 3-4 minuty po každé straně. Před koncem smažení plátky posypeme zbylou strouhanou nivou. Pánev zakryjeme poklicí, aby se sýr roztekl po mase.

Podáváme s omáčkou z kysané smetany, kterou jsme si na začátku připravili. Jako přílohu můžeme zvolit vařené nebo opečené brambory, hranolky, krokety nebo pečivo. Vhodným doplňkem je též čerstvá zelenina.

Použité suroviny na 4 porce :

500-600 g kuřecích prsíček, 100 g sýra nivy, směs koření "Salát pikant", 1 kysaná smetana, 1 lžička olivového oleje, olej na smažení, sůl

přílohy :

vařené nebo opečené brambory, hranolky nebo krokety, čerstvá zelenina (rajčata, papriky, okurky, salát), pečivo

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...