Kuřecí salát s těstovinami

Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
KARÍ - ANGLICKÝ TYP
Nepálivý typ karí s největším podílem kurkumy. Dále obsahuje koriandr, hořčici, pískavici, česnek, zelené byliny, něco málo chilli a soli. Je to karí přizpůsobené anglické kuchyni.
Ideální použití – při přípravě rýže, na těstoviny a luštěniny, do omáček, polévek, salátů, ale i při dušení či smažení zeleniny, masa, ryb apod.
Za horkých letních dní je ideální připravit jako hlavní jídlo vydatný salát. Základ může tvořit zelenina, ale i těstoviny nebo rýže. Saláty nemusí být vhodným hlavním chodem jen za letních měsíců. V zimě k nim můžeme přidat misku polévky a čerstvé pečivo.
Typické použití pro tuto směs je recept na :
KUŘECÍ SALÁT S TĚSTOVINAMI
Dáme vařit 4 porce těstovin podle návodu. Hotové těstoviny propláchneme studenou vodou, dáme do salátové mísy a pokapeme olivovým olejem.
Na salát potřebujeme studené grilované kuře. Nejjednodušší je koupit 1/2 grilovaného kuřete nebo použít "zbylé od oběda". Maso pečlivě obereme a nakrájíme na 2 cm kostičky. Přidáme do mísy s těstovinami společně s okapaným ananasem, nadrobno nakrájenou cibulkou a pokrájenými olivami.
Připravíme si zálivku smícháním majonézy, kysané smetany a 2 lžiček směsi koření "Karí - anglický typ". Salát polijeme a důkladně promícháme. Necháme 1/2 až 1 hodinu odležet a podáváme. Salát by měl mít pokojovou teplotu.