Kuřecí teriyaki

Nalaďte se na dovolenou s Antonínovým receptem na oblíbený tradiční pokrm ze země vycházejícího slunce – Japonska.

Přejít na postup

20 min.

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 500 g kuřecího masa bez kůže a kostí (prsa, stehna)
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce jablečného octa (nebo v originále mirin)
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce oleje na smažení
  • 1 lžíce oškrabaného, jemně nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 hrst jemně nasekané jarní cibulky

Postup přípravy

15

500 g kuřecího masa nakrájíme na cca 2 cm kousky a na velké pánvi nebo ve woku na 1 lžíci oleje zprudka restujeme, než zezlátnou (cca 8-10 minut).

Kuřecí Teriyaki – recept krok 1
25

Mezitím si připravíme omáčku. V misce smícháme 2 prolisované stroužky česneku, 4 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce jablečného octa nebo mirinu, 2 lžíce medu, 3 lžíce vody a 1 lžíci oškrabaného a jemně nastrouhaného zázvoru.

Kuřecí Teriyaki – recept krok 2
35

K hotovým kuřecím kouskům přisypeme 2 lžíce sezamových semínek a ještě půl minuty restujeme.

Kuřecí Teriyaki – recept krok 3
45

Přidáme omáčku a za stálého míchání necháme omáčku teriyaki zhoustnout (cca 5-6 minut).

Kuřecí Teriyaki – recept krok 4
55

Promícháme s 1 hrstí nadrobno nakrájené jarní cibulky a ihned podáváme s dušenou rýží nebo zeleninou.

Kuřecí Teriyaki – recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...