Kuřecí žížalky v těstíčku

Jednoduchý a velmi oblíbený recept, kterým potěšíte především děti.

Přejít na postup

30 min. příprava+ 30 min. naložení

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 400 – 500 g kuřecích prsou
  • 300 ml mléka
  • směs koření „Kuře orient“ od Antonína
  • hladkou (pšeničnou nebo kukuřičnou) mouku
  • 1 vejce
  • sůl
  • olej na smažení

Použité koření

Postup přípravy

15

Připravíme všechny ingredience.

Kuřecí žížalky v těstíčku - recept krok 1
25

Připravíme těstíčko. Do tří dcl mléka dáme jedno vajíčko, sedm vrchovatých lžic hladké mouky, jednu lžíci koření „Kuře orient“ od Antonína a jednu lžičku soli. Nyní to vše řádně promícháme, až vznikne těstíčko husté asi jako na lívance. Jestliže je těstíčko moc řídké, přidáme trochu mouky.

Kuřecí žížalky v těstíčku - recept krok 2
35

Kuřecí řízky nařežeme přes vlákno na 1 cm široké a co nejdelší proužky, které vmícháme do připraveného těstíčka a necháme půl hodiny proležet.

Kuřecí žížalky v těstíčku - recept krok 3
45

Potom na pánvičku s rozpáleným olejem dáváme rovnou připravené kuřecí žížalky, které pěkně osmažíme ze všech stran dozlatova.

Kuřecí žížalky v těstíčku - recept krok 4
55

Jako přílohu můžeme podávat brambory, bramborovou kaši, bramborový salát, restovanou zeleninu nebo jenom pečivo.

Kuřecí žížalky v těstíčku - recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...