Kuřecí žížalky v těstíčku

Jednoduchý a velmi oblíbený recept, kterým potěšíte především děti.
Přejít na postup30 min. příprava+ 30 min. naložení
4
Ingredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 400 – 500 g kuřecích prsou
- 300 ml mléka
- směs koření „Kuře orient“ od Antonína
- hladkou (pšeničnou nebo kukuřičnou) mouku
- 1 vejce
- sůl
- olej na smažení
Použité koření
Postup přípravy
Připravíme všechny ingredience.

Připravíme těstíčko. Do tří dcl mléka dáme jedno vajíčko, sedm vrchovatých lžic hladké mouky, jednu lžíci koření „Kuře orient“ od Antonína a jednu lžičku soli. Nyní to vše řádně promícháme, až vznikne těstíčko husté asi jako na lívance. Jestliže je těstíčko moc řídké, přidáme trochu mouky.

Kuřecí řízky nařežeme přes vlákno na 1 cm široké a co nejdelší proužky, které vmícháme do připraveného těstíčka a necháme půl hodiny proležet.

Potom na pánvičku s rozpáleným olejem dáváme rovnou připravené kuřecí žížalky, které pěkně osmažíme ze všech stran dozlatova.

Jako přílohu můžeme podávat brambory, bramborovou kaši, bramborový salát, restovanou zeleninu nebo jenom pečivo.
