Kuskus s kuřecím masem

Rychlá a chutná večeře z jednoho hrnce! S orientem vonící směsí “Arabská”.

Přejít na postup

4-6


Ingredience

Použité suroviny na 4-6 porcí:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 menší cibule
  • 1 červená kapie
  • červené fazolky v tomatové omáčce (1 plechovka – 400 g)
  • kuskus (1 sáček – 375 g)
  • olej
  • sůl
  • směs koření Arabská

Použité koření

Postup přípravy

17

Nakrájíme na 1,5 cm kousky 500 g kuřecích prsou a okořeníme 1 vrchovatou lžící směsi koření Arabská od Antonína.

Kuskus s kuřecím masem – recept krok 1
27

Do hrnce nebo vyšší pánve dáme trochu oleje, 2 nadrobno nakrájené menší cibule, nadrobno nakrájenou červenou kapii a vše lehce osmahneme.

Kuskus s kuřecím masem – recept krok 2
37

Přidáme okořeněné kuřecí maso, osolíme 1 lžičkou soli a zprudka orestujeme (cca 5 minut).

Kuskus s kuřecím masem – recept krok 3
47

Přilijeme 100 ml vody a 1 minutu za stálého míchání provaříme, aby se rozpustil přípek a vytvořila se voňavá šťáva.

Kuskus s kuřecím masem – recept krok 4
57

Přidáme 400 g červených fazolí v tomatové omáčce, cca 1minutu povaříme, vmícháme 350-400 g kuskusu a odstavíme z plamene.

Kuskus s kuřecím masem – recept krok 5
67

Podle chuti dosolíme, promícháme, přiklopíme poklicí a necháme zhruba 3-5 minut dojít.

Kuskus s kuřecím masem – recept krok 6
77

Podáváme s čerstvou zeleninou (rajče, salát, okurka).

Kuskus s kuřecím masem – recept krok 7
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...