Kuskus s kuřecím masem
Rychlá a chutná večeře z jednoho hrnce! S orientem vonící směsí “Arabská”.
Přejít na postup4-6
Ingredience
Použité suroviny na 4-6 porcí:
- 500 g kuřecích prsou
- 2 menší cibule
- 1 červená kapie
- červené fazolky v tomatové omáčce (1 plechovka – 400 g)
- kuskus (1 sáček – 375 g)
- olej
- sůl
- směs koření Arabská
Použité koření
Postup přípravy
Nakrájíme na 1,5 cm kousky 500 g kuřecích prsou a okořeníme 1 vrchovatou lžící směsi koření Arabská od Antonína.
Do hrnce nebo vyšší pánve dáme trochu oleje, 2 nadrobno nakrájené menší cibule, nadrobno nakrájenou červenou kapii a vše lehce osmahneme.
Přidáme okořeněné kuřecí maso, osolíme 1 lžičkou soli a zprudka orestujeme (cca 5 minut).
Přilijeme 100 ml vody a 1 minutu za stálého míchání provaříme, aby se rozpustil přípek a vytvořila se voňavá šťáva.
Přidáme 400 g červených fazolí v tomatové omáčce, cca 1minutu povaříme, vmícháme 350-400 g kuskusu a odstavíme z plamene.
Podle chuti dosolíme, promícháme, přiklopíme poklicí a necháme zhruba 3-5 minut dojít.
Podáváme s čerstvou zeleninou (rajče, salát, okurka).