Lehký tvarohový koláč á la Cheesecake

Jednoduchý recept na lehký tvarohový cheesecake bez použití mascarpone a sušenek.

Přejít na postup

20 min. příprava40-50 min. pečení

1 koláč


Ingredience

Použité suroviny na 1 koláč:

Na těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 60 g cukru
  • 110 g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • pikantní (kyselejší) marmeláda (cca 2 lžíce, višně, rybíz,…)

Na náplň:

  • 500 g plnotučného tvarohu (vaničkový)
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • 70 g cukru
  • 10 g pravého vanilkového cukru
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 1 lžička citronové kůry mleté od Antonína

Postup přípravy

17

Připravíme si těsto. Utřeme 110 g změklého másla s 60 g cukru a 1 vejcem.

Tvarohový koláč á la Cheesecake – recept krok 1
27

Přidáme 250 g polohrubé mouky smíchané s 1 lžičkou prášku do pečiva a vypracujeme měkké těsto.

Tvarohový koláč á la Cheesecake – recept krok 2
37

Těsto prsty vtlačíme do suché, nevymazané koláčové formy a potřeme tenkou vrstvou pikantní marmelády (višně, rybíz, …). Zapneme troubu na 180 °C (horký vzduch na 160 °C).

Tvarohový koláč á la Cheesecake – recept krok 3
47

V míse do hladka při nízkých otáčkách vyšleháme 500 g tučného tvarohu s 1 vejcem, 200 ml mléka a směsí 70 g cukru, 10 g vanilkového cukru, 1 lžičky citronové kůry mleté a 40 g kukuřičného škrobu. (Variabilně lze ještě vmíchat 30 g nahrubo nastrouhané hořké čokolády).

Tvarohový koláč á la Cheesecake – recept krok 4
57

Náplň nalijeme na těsto potřené marmeládou.

Tvarohový koláč á la Cheesecake – recept krok 5
67

Koláč opatrně vložíme do předehřáté trouby (náplň je hodně tekutá) a pečeme 40–50 minut, než jsou okraje těsta krásně zlaté a náplň je pevná.

Tvarohový koláč á la Cheesecake – recept krok 6
77

Necháme vychladnout a podáváme samotné nebo ozdobené šlehačkou.

Tvarohový koláč á la Cheesecake – recept krok 7
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...