Losos v mandlovém kabátku

Ingredience

Postup přípravy

Severské scampi

Mírně pikantní směs na krevety, olihně, kalamáry a další mořské plody, výborná také na grilované ryby, do rybích pomazánek a salátů. Obsahuje: česnek, cibuli, citronovou kůru, pepř bílý mletý, petržel, medvědí česnek, chilli, kurkumu a sůl. Dnes použijeme směs „Severské scampi“ na jednoduchou úpravu lososa (velmi chutná je i stejně upravená mořská treska).

A náš tip: Vyzkoušejte směs „Severské scampi“ i pod trojobal na vánočního kapra

LOSOS V MANDLOVÉM KABÁTKU

Filet z lososa nakrájíme na 4 stejně velké kousky, osolíme a lehce posypeme směsí koření „Severské scampi“ (Kdo chce rybu pikantnější, kořením nešetří). Plátky mandlí vysypeme do misky a okořeněné filety z lososa v plátcích mandlí obalíme, až vznikne mandlový kabátek. Na pánvi rozpálíme olej a rybu po obou stranách opečeme, až plátky mandlí získají zlatou barvu (cca 3 min. z každé strany).

Podáváme s bramborem omaštěným máslem a zeleninovou oblohou.

Použité suroviny:

0,5 kg filetů z chlazeného lososa nebo tresky, kvalitní olej na smažení, směs koření "Severské scampi", 100g mandlových plátků, sůl

Přílohy

Příloha: brambory, zeleninový salát apod.

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...