Losos v mandlovém kabátku
Ingredience
Použité koření
Postup přípravy
Severské scampi
Mírně pikantní směs na krevety, olihně, kalamáry a další mořské plody, výborná také na grilované ryby, do rybích pomazánek a salátů. Obsahuje: česnek, cibuli, citronovou kůru, pepř bílý mletý, petržel, medvědí česnek, chilli, kurkumu a sůl.
Dnes použijeme směs „Severské scampi“ na jednoduchou úpravu lososa (velmi chutná je i stejně upravená mořská treska).
A náš tip: Vyzkoušejte směs „Severské scampi“ i pod trojobal na vánočního kapra
LOSOS V MANDLOVÉM KABÁTKU
Filet z lososa nakrájíme na 4 stejně velké kousky, osolíme a lehce posypeme směsí koření „Severské scampi“ (Kdo chce rybu pikantnější, kořením nešetří). Plátky mandlí vysypeme do misky a okořeněné filety z lososa v plátcích mandlí obalíme, až vznikne mandlový kabátek. Na pánvi rozpálíme olej a rybu po obou stranách opečeme, až plátky mandlí získají zlatou barvu (cca 3 min. z každé strany).
Podáváme s bramborem omaštěným máslem a zeleninovou oblohou.