Maďarské kyselo z dýně hokaido

Existuje velké množství receptů na krémové polévky z dýně hokaido. My vám dnes přinášíme netradiční a přesto vynikající recept na nikoliv krémové, ale nudličkové maďarské kyselo.

Přejít na postup

25 min.

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 1 kg dýně hokaido
  • 1 vrchovatá lžíce maďarské sladké papriky
  • 1 lžíce másla
  • 1 větší cibule
  • 100 g slaniny
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kopru (sušený nebo čerstvý)
  • 2 lžičky octa
  • 1-2 lžičky cukru (podle chuti)
  • 200 ml smetany
  • 1 čabajská klobása

Postup přípravy

14

Hokaido dýni omyjeme (používá se i se slupkou), rozpůlíme a vydlabeme semínka. Čistou dužninu nastrouháme na jemném struhadle (optimální je průměr jako špagety) na co nejdelší nudličky.

Maďarské kyselo - recept krok 1
24

Slaninu s cibulí nakrájíme na malé kostičky a na másle ve dvoulitrovém hrnci osmažíme dozlatova. Když je hotovo, zaprášíme osmaženou slaninu a cibuli 1 vrchovatou lžící maďarské sladké papriky, přidáme lžičku kopru a vše velmi krátce (půl minuty) za stálého míchání orestujeme.

Maďarské kyselo - recept krok 2
34

Přilijeme 0,5 litru vody s rozmíchanou lžičkou soli, dvěma lžičkami octa a 1-2 lžičkami cukru (jak to kdo má rád kyselé) a přisypeme nastrouhanou dýni. Vše dobře promícháme, přivedeme k varu a 5 minut vaříme na mírném ohni (dýně hokaido velice rychle měkne).

Maďarské kyselo - recept krok 3
44

Když je hotovo, přilijeme smetanu a přidáme na kolečka nakrájenou čabajskou klobásu, promícháme, znovu přivedeme k varu a odstavíme z plotny.

Maďarské kyselo - recept krok 4
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...