Medvědí pomazánka a jarní salát
Směs Antonínovy bylinky je skvělá do studené kuchyně – pomazánek, salátů a dresinků. Dnešní recept na lehkou večeři ukazuje jednoduchost práce s tímto kořením.
Přejít na postup10 min.
4
Ingredience
Použité suroviny na 4 porce:
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 kysaná smetana
- směs „Antonínovy bylinky“
- 1 hlávka ledového salátu
- svazek ředkviček
- sůl
- 1 lžička citronové šťávy
- olivový olej
- čerstvé bylinky na ozdobení
Přílohy:
- Čerstvé pečivo, topinky, lehce ogrilované bagetky
Použité koření
Postup přípravy
Pomazánku připravíme z 250 g měkkého tvarohu, 4 lžic kysané smetany a 2 lžic Antonínových bylinek.
Všechno promícháme, dle chuti dosolíme a necháme alespoň půl hodiny odležet, aby se chuť rozvinula.
Namažeme na čerstvé pečivo, topinky nebo ogrilované bagetky pokapané olivovým olejem a ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami (pažitka, medvědí česnek, petržel).
Na salát si připravíme zálivku ze zbylé kysané smetany (3–4 lžíce), kterou naředíme 50 ml vody a dochutíme lžičkou čerstvě vymačkané citronové šťávy, 1 lžící olivového oleje a 1 lžící směsi Antonínovy bylinky.
Vše promícháme, necháme opět chvilku odležet (sušené bylinky to potřebují).
Zálivkou zalijeme natrhané listy ledového salátu smíchané s nakrájenými ředkvičkami.
Salát podáváme s pečivem namazaným medvědí pomazánkou.