Medvědí pomazánka a jarní salát

Směs Antonínovy bylinky je skvělá do studené kuchyně – pomazánek, salátů a dresinků. Dnešní recept na lehkou večeři ukazuje jednoduchost práce s tímto kořením.

Přejít na postup

10 min.

4


Ingredience

Použité suroviny na 4 porce:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 kysaná smetana
  • směs „Antonínovy bylinky
  • 1 hlávka ledového salátu
  • svazek ředkviček
  • sůl
  • 1 lžička citronové šťávy
  • olivový olej
  • čerstvé bylinky na ozdobení

Přílohy:

  • Čerstvé pečivo, topinky, lehce ogrilované bagetky

Postup přípravy

17

Pomazánku připravíme z 250 g měkkého tvarohu, 4 lžic kysané smetany a 2 lžic Antonínových bylinek.

Medvědí pomazánka a jarní salát - recept krok 1
27

Všechno promícháme, dle chuti dosolíme a necháme alespoň půl hodiny odležet, aby se chuť rozvinula.

Medvědí pomazánka a jarní salát - recept krok 2
37

Namažeme na čerstvé pečivo, topinky nebo ogrilované bagetky pokapané olivovým olejem a ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami (pažitka, medvědí česnek, petržel).

Medvědí pomazánka a jarní salát - recept krok 3
47

Na salát si připravíme zálivku ze zbylé kysané smetany (3–4 lžíce), kterou naředíme 50 ml vody a dochutíme lžičkou čerstvě vymačkané citronové šťávy, 1 lžící olivového oleje a 1 lžící směsi Antonínovy bylinky.

Medvědí pomazánka a jarní salát - recept krok 4
57

Vše promícháme, necháme opět chvilku odležet (sušené bylinky to potřebují).

Medvědí pomazánka a jarní salát - recept krok 5
67

Zálivkou zalijeme natrhané listy ledového salátu smíchané s nakrájenými ředkvičkami.

Medvědí pomazánka a jarní salát - recept krok 5
77

Salát podáváme s pečivem namazaným medvědí pomazánkou.

Medvědí pomazánka a jarní salát - recept krok 5
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...