Mexická quesadilla
Nádherně barevné, jako země odkud pocházejí, takové jsou mexické quesadilly. Voňavé kuře, papriky a rozehřátý cheddar dodávají tomuto receptu spolu se směsí Fajitas od Antonína tu pravou chuť mexické kuchyně.
Přejít na postup40 min.
10 menších quesadill
Ingredience
Použité suroviny na 10 menších quesadill:
- 500 g kuřecího masa (ideálně stehenní řízky)
- 3 lžíce olivového oleje
- směs koření Fajitas od Antonína
- 1 červená kapie
- 1 zelená kapie
- 100 g slaniny
- 1 větší cibule
- 1 stroužek česneku
- 500 g sýra na strouhání (250 g cheddar, 250 g gouda)
- 10 ks menších tortill (průměr 15 cm)
- Jalapeno papričky dle chuti (variabilní)
Použité koření
Postup přípravy
500 g kuřecích stehenních řízků lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme ze všech stran kořenící směsí „Fajitas“ od Antonína. Pokud použijeme kuřecí prsa, je dobré je naplocho rozříznout na cca 1 cm plátky.
Na pánvi na 2 lžících olivového oleje maso zprudka opečeme (cca 3 minuty z každé strany) a necháme odpočinout (lze i grilovat na litinovém nebo kamenném tálu).
Připravíme si náplň. Cibuli a slaninu nadrobno nakrájíme a papriky nakrájíme na 0,5 cm kostičky, česnek prolisujeme, sýr nahrubo nastrouháme a promícháme oba druhy, jalapeno (variabilně) nasekáme nadrobno, orestované kuře nakrájíme na 0,5 cm kousky.
Da téže pánve přidáme 1 lžíci olivového oleje a necháme zesklovatět slaninu a cibuli s česnekem, poté přidáme papriky, jalapeno a cca 3 minuty restujeme a na konci přisypeme 2 lžičky směsi fajitas.
Přidáme nakrájené kousky orestovaného kuřete, promícháme, osolíme dle chuti, cca 2 minuty prohříváme.
Na jednu polovinu tortilly dáme vrstvu sýra, připravenou náplň a znovu vrstvu sýra. Druhou polovinu tortilly přehneme přes první.
Tortilly dáme zapéct do rozpálené trouby (cca 200 °C), na pánev nebo na gril (ideálně kontaktní, oboustranný) na cca 5 minut a ihned podáváme.