Mexické fajitas

Letní večer a společnost dobrých přátel - ideální kombinace na přípravu mexických fajitas.

Přejít na postup

60 min. marinování30 min. příprava

4-6


Ingredience

Použité suroviny na 4 – 6 porcí:

  • 400 g masa (kuřecí, hovězí, vepřové)
  • slunečnicový olej
  • směs koření „Fajitas“ od Antonína
  • 6 rajčat
  • 2 červené nebo zelené kapie
  • 1 okurka
  • 1 větší cibule
  • 200 g sýra na strouhání
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 zakysaná smetana
  • tortilly (pšeničné nebo kukuřičné)

Na ozdobení:

  • jalapeňos, guacamole, salsa...

Použité koření

Postup přípravy

16

Nejlépe den předem (v nouzi postačí i hodina) nakrájíme maso na nudličky 1 x 1 x 3 cm, promícháme s 2 lžícemi oleje a 2 lžícemi směsi „Fajitas“ od Antonína a necháme v lednici odležet.

Mexické fajitas - recept krok 1
26

Připravíme si všechny ingredience včetně naloženého masa.

Mexické fajitas - recept krok 2
36

Rajčata, okurku a papriky nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm, cibuli na kolečka, sýr nahrubo nastrouháme, jalapeňos nasekáme nadrobno.

Mexické fajitas - recept krok 3
46

Naložené maso zprudka orestujeme, a když se zatáhne (2-3 minuty), přidáme papriku s cibulí a ještě zhruba 5 minut restujeme (lze i grilovat na litinovém nebo kamenném tálu).

Mexické fajitas - recept krok 4
56

Na stůl nachystáme misky se zakysanou smetanou (můžeme do ní vmíchat 1 lžíci koření „Salát pikant“ od Antonína), nakrájenou okurkou, rajčaty, jalapeňos, salsou, guacamole, nastrouhaným sýrem a horkými fajitas na pánvi a teplými tortillami.

Mexické fajitas - recept krok 5
66

Fajitas i s ostatními přísadami (dle chuti) pokládáme na 1 polovinu tortilly, 2 polovinu tortilly přehneme přes 1 a konzumujeme.

Mexické fajitas - recept krok 6
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...