Moderní trojhránky

Ingredience

Postup přípravy

VOŇAVÉ PEČENÍ S VANILKOU

Sladce vonící směs do pečiva a dezertů z pravé vanilky. Hodí se do čajového pečiva, krémů, sladkých omáček i ovocných zákusků. Obsahuje pomerančovou a citrónovou kůru, mletou vanilku, kardamom, skořici a cukr.

Před třemi lety jsme recept "Moderní trojhránky" natočili jako videorecept č. 3, (můžete vidět na našich stránkách www.koreni.cz) a od té doby patří vedle maminčiných vanilkových rohlíčků a pracen k nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví v naší rodině.

MODERNÍ TROJHRÁNKY

Nasekáme nebo podrtíme 400g mandlí (ne úplně najemno) - lze také koupit mandle již nadrcené. Přidáme 1 lžičku směsi koření "Voňavé pečení s vanilkou" a 2 lžičky mleté skořice. Směs promícháme.

Předehřejeme troubu na teplotu 160°C.

Ze 3 bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do mandlové směsi. Pak tuto vláčnou hmotu dáme na plech vyložený pečícím papírem (nenechte se odradit tím, že to trochu lepí). Použijeme malý váleček, který namočíme do vody a tak těsto dobře rozválíme na placku, která má být 1,5cm silná. (Tvar placky není důležitý, ale měla by být rovnoměrně rozválená.)

Pečeme v troubě 12 minut při teplotě 160°C. Když to krásně voní a kůrčička je hnědavá - ne moc připečená, tak je cukroví upečené.

Při krájení je důležité! chvilku počkat (asi 5minut), poté přendáme cukroví na vál a krájíme na pruhy (cca 5 cm široké) a z pruhů pak nakrájíme trojúhelníčky.

Když trojhránky vychladnou, ztvrdnou a už se nedrobí.

Ozdobíme bílou cukrářskou polevou podle vaší fantazie, my jsme to udělali moderně a rychle...

Použité suroviny:

400g drcených mandlí, 250g cukru krupice, 3 bílky, směs koření "Voňavé pečení s vanilkou", skořice mletá

Neobsahuje mouku. Vhodné i pro osoby, které jsou alergické na lepek.

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...