Mramorová třená bábovka

Mramorová bábovka, kterou budete mít za 60 minut hotovou a ještě rychleji zmizí!

Přejít na postup

20 min. příprava40 min. pečení

1 bábovka


Ingredience

Použité suroviny na 1 bábovku:

  • 4 vejce
  • 200 ml oleje
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 300 g cukru
  • 100 ml horkého mléka
  • 1 lžíce "Vanilkového cukru" od Antonína
  • 3 lžíce kvalitního kakaa
  • 1 lžíce mleté citronové kůry 
  • šťáva z půlky citronu
  • máslo nebo olej a mouku nebo kokos na vymazání a vysypání formy

Na ozdobení:

  • pocukrovat a podávat k bílé kávě nebo čaji

Postup přípravy

17

Ve větší míse našleháme cukr se žloutky a postupně do směsi vmícháme mléko, olej, šťávu z citronu a vanilkový cukr.

Třená mramorová bábovka - recept krok 1
27

Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a citronovou kůrou a pomalu promícháme se žloutkovou směsí.

Třená mramorová bábovka - recept krok 2
37

Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej zapracujeme do těsta.

Třená mramorová bábovka - recept krok 3
47

Oddělíme si 1/3 těsta a smícháme ji s kakaem.

Třená mramorová bábovka - recept krok 4
57

Do vymaštěné a vysypané bábovkové formy střídavě lijeme těsto s kakaem i bez něj. Vznikne nádherné mramorování.

Třená mramorová bábovka - recept krok 5
67

Pečeme cca 40 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Po 30 minutách zkontrolujeme špejlí, zda se těsto ve formě nelepí. Pokud ne, je hotovo.

Třená mramorová bábovka - recept krok 6
77

Bábovku necháme vychladnout, opatrně ji vyklepneme z formy, pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

Třená mramorová bábovka - recept krok 7
Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...