Mramorová třená bábovka
Mramorová bábovka, kterou budete mít za 60 minut hotovou a ještě rychleji zmizí!
Přejít na postup20 min. příprava40 min. pečení
1 bábovka
Ingredience
Použité suroviny na 1 bábovku:
- 4 vejce
- 200 ml oleje
- 350 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 300 g cukru
- 100 ml horkého mléka
- 1 lžíce "Vanilkového cukru" od Antonína
- 3 lžíce kvalitního kakaa
- 1 lžíce mleté citronové kůry
- šťáva z půlky citronu
- máslo nebo olej a mouku nebo kokos na vymazání a vysypání formy
Na ozdobení:
- pocukrovat a podávat k bílé kávě nebo čaji
Použité koření
Postup přípravy
Ve větší míse našleháme cukr se žloutky a postupně do směsi vmícháme mléko, olej, šťávu z citronu a vanilkový cukr.
Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a citronovou kůrou a pomalu promícháme se žloutkovou směsí.
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej zapracujeme do těsta.
Oddělíme si 1/3 těsta a smícháme ji s kakaem.
Do vymaštěné a vysypané bábovkové formy střídavě lijeme těsto s kakaem i bez něj. Vznikne nádherné mramorování.
Pečeme cca 40 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Po 30 minutách zkontrolujeme špejlí, zda se těsto ve formě nelepí. Pokud ne, je hotovo.
Bábovku necháme vychladnout, opatrně ji vyklepneme z formy, pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.