Olivy Aglio Olio

Ingredience

Postup přípravy

AGLIO PEPERONCINI

Italská pikantní česneková směs na všechny druhy těstovin. Výborná na vaječné pokrmy, pizzu, dušenou i čerstvou zeleninu, vhodná i do zapékaných pokrmů. Pro svoji univerzálnost se dá s úspěchem použít i na minutky z kuřecího nebo vepřového masa.

Obsahuje česnek, papriku pálivou, papriku sladkou, pepř, petržel a sůl (16 %)

Začíná příjemné období posezení na zahradě a k tomu jistě patří grilování s různými zajímavými přílohami. Velice dobré jsou olivy a dnešní recept vám pomůže z běžných oliv udělat olivy vynikající a pikantní, které když ochutnáte, tak už si grilovací párty bez nich nedokážete představit.

OLIVY AGLIO OLIO

Potřebujeme dva balíčky oliv, jedny černé a druhé zelené - nálev z balíčků vylijeme a olivy dáme do vhodné misky. (Použijeme olivy bez pecky a ne něčím nadívané, protože plněné jsou za prvé zbytečně dražší a za druhé náplň by nám zkazila chuť tohoto receptu.) Přidáme 100 gramů na kostičky nakrájeného balkánského sýra (nebo ještě lepší je řecký feta sýr). Dále přisypeme jednu lžíci směsi koření "Aglio peperoncini", zalijeme 100ml olivového oleje a lehce promícháme. Kdo má rád ostřejší pokrmy, může přidat ještě nadrobno nasekanou chilli papričku.

„Olivy aglio olio“ je dobré připravit si den dopředu, aby chuť koření pěkně pronikla do oleje i do oliv. Pokud bychom chtěli takto připravené olivy uchovávat delší dobu, je dobré je dát do skleničky a zalít celé olivovým olejem. Potom vydrží (když se nesní) i měsíc v lednici...

Použité suroviny:

černé olivy v nálevu bez pecky a bez náplně, zelené olivy v nálevu bez pecky a bez náplně, 1 lžíce směsi koření "Aglio peperoncini", 100g balkánského sýra nebo feta sýr, 100 ml olivového oleje

Loading...

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný.

Loading...